Съветникът Р. Пецанов: Декларирах частен интерес по точката за ФК „Малеш-Микрево” и не съм участвал в гласуването, някой е манипулирал протокола

24 Април 2023 | 07:34
0 коментара
Общество
България
Съветникът Р. Пецанов: Декларирах частен интерес по точката за ФК  Малеш-Микрево” и не съм участвал в гласуването, някой е манипулирал протокола

Явно с дейността си съм засегнал интересите на хора, които виждат в мое лице евентуална заплаха

По повод публикация в „Струма“, озаглавена „Казусът Р. Пачов се повтаря и в Струмяни, експрезидентът на ФК „Малеш – Микрево“ Р. Пецанов гласувал  субсидия за клуба си като съветник“, общинският съветник поиска думата в „Струма”. Ето какво заяви той:  

„Към настоящия момент не ми е известно КПКОМПИ да провежда разследване за конфликт на интереси срещу мен, но дори това да е така, нямам никакви притеснения, защото:

– Заседанието на Общински съвет – Струмяни за актуализация на бюджета се проведе на 28.09.2020 г. Към тази дата бях вписан в управителния съвет на сдружение „ФУТБОЛЕН КЛУБ МАЛЕШ МИКРЕВО“ и с декларация по реда на ЗПКОНПИ с вх. №240/28.09.2020 г. на ОбС – Струмяни декларирах частен интерес по повод точката за актуализацията на бюджета за 2020 г. и не участвах в гласуването й.

– Това обстоятелство е отразено в поименната форма за гласуване на актуализацията, неразделна част от Протокол 14/28.09.2020 г., както и в дебатите към точката от дневния ред.

Относно това кой,  кога и защо е манипулирал официалния  протокол на ОбС – Струмяни и как този протокол е стигнал до медиите е в компетентността на други органи, които ще сезирам.

Моето лично обяснение е, че с дейността си като общински съветник съм засегнал интересите на хора, които в мое лице виждат евентуална заплаха”, категоричен е Р. Пецанов. Той е приложил заверено копие на декларация с вх. №240/28.09.2020 г. за частен интерес по конкретен повод; заверено копие на поименна форма за гласуване по точка „Актуализация на бюджета на община Струмяни за 2020 г.”, както и заверено копие от Протокол №14/28.09.2020 г. на ОбС – Струмяни с отразени дебати към решение №120.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP