Съветникът Илко Стоянов с обръщение към кмета на Благоевград Ат. Камбитов: С риск да не ви се харесам, не одобрявам нарушаването на законите

27 Юни 2015 | 08:08
0 коментара
Общество
Съветникът Илко Стоянов с обръщение към кмета на Благоевград Ат. Камбитов: С риск да не ви се харесам, не одобрявам нарушаването на законите

Право на отговор по повод материала: "Разследване" по утъпкани дири: Как натегачи за кметски пост извадиха на показ стара информация, използваха стари писма на МОН, за да злепоставят благоевградския кмет“, в което има изявление и на кмета Атанас Камбитов, поиска от Pirinsko.com, съветникът Илко Стоянов, един от тримата местни парламентаристи, дискутирали изграждането на закрития басейн в Благоевград по национална телевизия. Ето какво има да каже на кмета адв. Илко Стоянов, публикуваме без редакторска намеса:

Господин Камбитов,

Нямам представа дали цялата общественост подкрепя изграждането на закрит плувен басейн, но аз лично съм подкрепил тази инициатива. Поредният опит да търсите виновник за неудачите на т. нар. „екип Камбитов“ стават вече скучни и еднообразни. Или чиновниците Ви не притежават необходимата компетентност и образование, за да проумеят, че съм гласувал „ЗА“ изграждането на плувен басейн, или се опитват да правят хората на кръгли глупаци, за да ги търкалят по-лесно в правилната за тях посока.

С риск да не Ви се харесам за пореден път, пак ще го кажа: не подкрепям нарушаването на правилата и законите, независимо дали това нарушаване е в името на благородна кауза. Така съм възпитан, така съм изучен, за Вас – не знам.

Нямам болни амбиции да ставам кмет, не съм убеден за Вас обаче. По принцип, болните амбиции, съчетани с нарцистичен комплекс водят до клинична диагноза. Това трябва да го знаете като доктор, макар и да не практикувате професията си. Между другото, какво работихте преди да станете кмет? Успешен ли беше бизнесът Ви?

Относно конкретния казус: проведохте обществена поръчка, подписахте договор за изпълнение, започнахте строителни дейности и всичко това се е случило през 2014г. След два последователни отказа, единия от които е на сегашния Министър на образованието и науката - Тодор Танев, беше получено съгласуване едва през 2015г. Това са фактите, нали?!

А ето сега и на вниманието на останките от Вашия екип, разпоредбата на чл. 134, ал. 7 от Закона за устройство на територията, а именно: изменение на подробните устройствени планове за промяна на предназначението на урегулирани поземлени имоти, отредени за обекти на образованието, науката, здравеопазването или културата, както и на спортни обекти и съоръжения, може да се извърши при условията и по реда на този закон САМО СЛЕД писмено съгласие на съответния министър.

Аз нямам проблем с изпълнението на закона. А Вашият екип имал ли е? На гражданите с незаконни строежи какво ще кажете? Да Ви припомня ли квартал „Освобождение“ и колко такси заплатиха живеещите там? Защо не отчетохте тогава благородните им намерения, с които са го правили?

И накрая, за да завърша добронамерено, какъвто винаги съм бил, искам изрично да Ви поздравя за идеята да се изгради закрит плувен басейн в Благоевград. Много добра идея и инициатива, която е безспорно Ваша. Само че, докато сте приятно замаян от шепота на възхваляващото Ви обкръжение, не се увличайте и не забравяйте, че в едно демократично общество, общината не може да бъде повече от обикновения гражданин.

Добавете Вашия коментар

TOP