Съветникът д-р Теодор Велчев спешно вкарва на сесия на ОбС проблема с Аквапарка в Благоевград

14 Август 2020 | 16:28
0 коментара
Общество

Председателят на Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол към Общински съвет – Благоевград д-р Теодор Велчев иска спешно разглеждане на концесията на Аквапарка.

Днес след обяд на свиканото спешно общо заседание на всички комисии той внася искане на планираната за понеделник извънредна сесия съветниците да дискутират една от най-болните за благоевградчани теми, свързана с неработещия плаж. Обектът бе отдаден на концесия от ОбС по време на управлението на кмета Лазар Причкапов през 2005 г., за което има подписан 30-годишен договор до 2035 г., първоначално с фирма на бизнесмена Николай Галчев, прехвърлен впоследствие на бившата му кранистка и дългогодишна служителка Елена Петрова Таскова.

„Ще настоявам казусът за концесията на плажа да влезе в пленарна зала още в понеделник, когато се свиква извънредна сесия. Ще предложа на колегите да гласуваме две решения в тази връзка. Първото е да се изпрати писмо до Софийски градски съд с искане да се осигури достъп до обекта на концесията чрез ликвидатор с оглед съхранение на общинските активи. Второто, за което настоявам да вземем решение, е да се възложи на кмета на Благоевград да изготви предложение за прекратяване на концесията по вина на концесионера поради неизпълнение на задълженията от негова страна“, съобщи за „Струма“ д-р Велчев, който оглави постоянната комисия при ОбС на последната юлска сесия.

Хирургът-съветник мотивира спешността на искането си със сериозното негодувание сред благоевградчани заради неработещия вече второ лято плаж.

„Крайно време е да се вземе решение и да се знае какво се случва с тази концесия и какво правим ние, общинските съветници, за да защитим обществения интерес. За мен като председател отскоро на Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол е важно да не бъда упрекнат, че не съм направил нищо, за да защитя общинското имущество и интересите на гражданите“, посочи д-р Велчев.

 Аквапаркът на Благоевград тъне в разруха, а концесионерът влезе в процедура на ликвидация, което означава, че общината, респективно благоевградчани, с години може да чакат да си върнат някогашното любимо място за плаж, спорт и забавление.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP