Съветниците в Сандански бойкотираха отчета на председателя Николай Шаламандов

26 Февруари 2021 | 19:25
4 коментара
Общество

На днешното заседание на общински съвет Сандански,  под т. 9 в дневния ред, беше включено предложение от председателя Николай Шаламандов за приемане на отчета за дейността му за предходните шест месеца.

Предложението предизвика разгорещен дебат между съветниците Яне Янев, Антон Цанев, Явор Аргиров,  Живко Иванов и Младен Тимчев и в крайна сметка беше отхвърлено , като 20 съветника не пожелаха да го подкрепят. За предложеното гласуваха само девет съветника от две политически групи, а именно ВМРО, БСП и съветникът Антон Цанев.

В изказванията си съветниците отбелязаха, че не са доволни от начина на воденето на заседанията, от начина на провеждането на комисиите, от системните нарушения на правилника им по време на заседание, от липсата на институционалност на органа общински съвет, от липсата на комуникация между съветниците и председателя и от липсата на отговори на зададени от тях писмени въпроси.

Живко Иванов сподели, че е крайно недоволен от факта, че материалите за комисии и сесии се дават предния ден в късните часове.

Яне Янев за пореден път остана крайно недоволен от нарушенията по правилника. Неведнъж е споменавал, че е крайно неуважително спрямо колектива, да се взима думата без разрешение на председателя. На днешното заседание точно това стана в една от точките, когато съветникът Петър Додушев и Зорица Органджиева влязоха в лют спор със зам. кмет Павлина Караджова.

Антон Цанев също критикува отношенията в колектива на общински съвет, но подкрепи председателят с мотив, че част от съветниците гласуват на лична основа.

Ивелин Терзийски изрази своята подкрепа към колегата си Шаламандов, като заяви, че за цялата организация отговорност носят и самите съветници.източник:Vox64

Добавени коментари

Ангел публикува:
28 Февруари 2021 | 10:04
Пълна пародия е в тази община ,всеки си поставя негови хора за всичко! И тези са като онези предишните крадци! КОГА ли ще има сериозни хора на поста!Май никога!
Иван публикува:
27 Февруари 2021 | 08:09
Само не знам това момче ивелин терзийски защо го защитава като знае че бай ганьо не става и за дъска за кочина. Помня баща му какъв съветник беше. Поне малко да прилича на нагео
Ева публикува:
27 Февруари 2021 | 07:46
Нито Общинския съвет е на ниво, нито Кмета! Нагли и продажни,човечета!
бат коки нема равен улицетворение на бай ганьо публикува:
27 Февруари 2021 | 07:25
бат коки нема равен улицетворение на бай ганьо тази карикатура неможе да се погледне и прецени но защо мравчо още го търпи а може би след изборите ще поеме пътя до чикаго и назад

Добавете Вашия коментар

TOP