Съветниците в Разлог и Сандански заседават днес

30 Септември 2021 | 10:06
0 коментара
Политика

Днес от 14.00 ще се проведе редовно заседание на общинския съвет в Разлог. В дневния ред са включени за разглеждане 32 точки. Съветниците ще разгледат доклад за приемане дългосрона програма за насърчаване използване енергия от възобновяеми енергийни източници и биогорива на община Разлог за 2021-2023 г. И на това заседание ще бъдат обсъждани подадени искания от жители на община Разлог за закупуване на общински жилища, както и предоставяне на земи от общинския поземлен фонд. Предстои да бъде представена и информация за изпълнение на бюджета за първото полугодие на тази година. Съветниците в Разлог днес на заседание на местния парламент ще разглеждат и предложения за изменение разрешителни за водовземане от минерална вода находище село Гулийна баня. 

  Общинският съвет в Сандански провежда от 9 часа днес редовно заседание. В дневния ред са залегнали близо 40 точки за разглеждане. „Основният акцент е върху приемането на второ четене на наредбата за обществен ред и сигурност, наредбата за т.нар. „синя зона“, както и наредбата за ветеринарно-медицинската дейност. Тук ще бъдат и големите дебати, има и предложения от граждани и от общински съветници. Заради почивния месец август са се събрали и доста материали, подробни устройствени планове, планове за застрояване на частни лица, улични регулации“. Това каза за Радио Благоевград председателят на местния парламент Николай Шаламандов.

На сесията ще бъде разглеждано и предложението на Николай Шаламандов за удостояване посмъртно със званието „почетен гражданин на град Сандански“ на композитора и музикант Валентин Пензов.

Добавете Вашия коментар

TOP