Съветниците в Благоевград решиха: Закриват „Благоевград фест“ ЕООД

10 Януари 2020 | 10:47
0 коментара
Политика

С 28 гласа  „За“, ОбС Благоевград взе решение за засриването на общинско дружество „Благоевград фест“ ЕООД, по предложение на общинска администрация. 

До това предложение се стигна, тъй като дружеството беше подложено на щателна финансова проверка, след встъпване на новото ръководство на общината. „Благоевград фест“ ЕООД бе създадено в края на месец ноември 2017г., а негов управител от създаването до момента е Десислава Кузманова.

В мотивите за прекратяване на дейността на „Благоевград фест“ ЕООД кметът Румен Томов посочва, че дейностите могат изцяло да се изпълняват от служителите на отдел „Култура“ в администрацията. 

Вчера, на пресконференция бе обявено от зам.кмета Ясен Попвасилев, че в дружеството работят 4 души, с обща годишна заплата 60 000 лв., при годишна печалба 50 000 лв.
Според извънредното предложение на кмета Румен Томов, ликвидацията на „Благоевград фест“ трябва да бъде извършена в рамките на 8 месеца. Управтелят Десислава Кузманова ще бъде освободена, а  за ликвидатор да бъде определена Анна Марина. Възнаграждението на Марина ще бъде 800лв. на месец.

Минути по-късно бе приета и точката заложена в дневния ред за оптимизация на общинската администрация.

Тя бе гласувана с 31 гласа “за”, против бяха 3-ма съветници, а 5-има се въздържаха.

Добавете Вашия коментар

TOP