Съветниците от ГЕРБ - Гърмен пуснаха сигнал до РИО - Благоевград срещу Ахмед Башев

20 Май 2015 | 22:26
0 коментара
Общество
Съветниците от ГЕРБ - Гърмен пуснаха сигнал до РИО - Благоевград срещу Ахмед Башев

Общинските съветници от ГЕРБ в община Гърмен Верхад Ислямов, Вили Касова и Ибрахим Джуркин уличиха в конфликт на интереси екскмета на общината, ексдепутат и в момента директор на училището в село Огняново Ахмед Башев.

В сигнал до областната управа в Благоевград и Регионалния инспекторат по образованието те пишат: „От няколко години, както и в момента, учениците от 1-ви до 4-ти клас, които са на целодневно обучение и на които училището осигурява обяд, който обаче се заплаща от самите деца, се хранят в заведението на дъщерята и зетя на Башев”. За подаване на сигнала съветниците са били алармирани от родители на огняновските ученици, които се възмущават и от факта, че децата им се изхранват на високата цена от 2.50 лева на порция.

Родителите сигнализирали и че откакто е директор на училището в Огняново, Ахмед Башев повечето време е в отпуск. По времето на предишния началник на РИО Огнян Соколов ексдепутатът е взел година неплатен отпуск и междувременно е сменил трима временно изпълняващи длъжността директор на школото.

Съветниците, сигнализират, че след като поста шеф на РИО зае Ивайло Златанов, Ахмед Башев, на когото тече неплатен отпуск, изведнъж излязъл в болнични и вече три месеца директорът е едновременно в неплатен отпуск и в болнични. „Каква е тази болест” - питат съветниците. Те искат и да се провери дали докато е в болнични, ексдепутатът не е участвал в събор във великотърновското Горско ново село, където се е снимал до Лютфи Местан, и не е играл там на хорото, не се ли появява болният директор в села в община Гърмен като гост на абитуриентски балове и сватби, питат съветниците. Те настояват от РИО да се направи проверка на мотивите, заради които Ахмед Башев е бил пуснат в целогодишен неплатен отпуск, както и достоверността на болничните, в които е вече три месеца.

От областната управа потвърдиха, че сигналът е постъпил при тях, и заедно с Регионалния инспекторат по образованието още тази седмица започват проверка по случая. Шефът на инспектората Ив. Златанов потвърди, че Башев от началото на февруари е в неплатен отпуск, но останалата част от сигнала подлежи на обстойна проверка./Струма.

Добавете Вашия коментар

TOP