Съветниците на Банско дадоха зелена светлина за изграждането на летище в курорта

31 Юли 2022 | 11:14
2 коментара
Политика
Съветниците на Банско дадоха зелена светлина за изграждането на летище в курорта

В местността „Каранджийница“ в Банско ще бъде изградено летище за малки самолети с летателна писта до 800 метра, площадка за хеликоптери и съпътстваща инфраструктура, съобщиха от пресцентъра на общината. На свое заседание общинските съветници в Банско допуснаха изработване на проект за частично изменение на Общия устройствен план на Банско в местността „Каранджийница“. Това е важно решение за общината и се чака от години. Инвеститорът е българска фирма.

На заседанието на Общинския съвет – Банско бяха разгледани и взети решения по общо 19 точки. Общинските съветници одобриха промяна на инвестиционната програма на общината за 2022 г., актуализиран е и размерът на наемите на жилищни и нежилищни имоти, които са общинска собственост. 

Отчет за дейността на съвета и неговите комисии за първото полугодие на годината представи председателят на съвета в Банско Костадин Загорчин, а кметът Иван Кадев докладва изпълнението на решенията на местния парламент, посочват от пресцентъра. 

С единодушно решение съветниците приеха предложението на д-р Георги Тасев (кмет на община Банско в периода 1999 - 2003 г.) да бъде връчен почетният знак на Банско на Йозеф Хофман, който чрез председателстваната от него асоциация „Humanitäre Hilfe Korschenbroich“ е направил големи дарения на общината в периода 1998 - 2003 г. 

Добавени коментари

Това НЕ Е вярно! публикува:
31 Юли 2022 | 22:14
В Банско отдавна на това място кацаха от двукрилните самолети.Едни от първите са докарвали царе при Вапцаре.После често като деца сме тичали натам,за да видим кацнал самолет.Ползваше се и от селскостопанската авиация по времето на ТКЗС.Първите хрумвания на г-н Мацурев като зам.кмет бяха за писта за двуколесни електрически возила.Желаем му узпех!
Банско! публикува:
31 Юли 2022 | 17:56
Браво! Всъщност, една от идеите на Мацурев като заместник кмет беше точно тази. Сега просто я изпълняват

Добавете Вашия коментар

TOP