Съветници и омбудсманът на Благоевград поставиха подписите си в подкрепа на ЮЗУ Неофит Рилски

03 Април 2024 | 15:00
6 коментара
Общество
Благоевград
Съветници и омбудсманът на Благоевград поставиха подписите си в подкрепа на  ЮЗУ Неофит Рилски
Благоевград, а и цялата област, работодатели, бивши и настоящи възпитаници на университет, се обединяват в подкрепа на университета, стана ясно по време на пресконференция, организирана от Движение „Ние, жените“ – Благоевград, състояла се в сградата на Община Благоевград.
Представителят на Движение „Ние, жените“, г-жа Здравка Чимева, бе категорична, че в момент, когато предстои кандидатстудентската кампания нападките и неверните твърдения срещу едно от висшите учебни заведения в родния ни град стават все по-агресивни.
„Опитите името на ЮЗУ „Неофит Рилски“ да бъде опетнено са целенасочени и ние не можем да останем равнодушни към това.
Югозападният университет е един от водещите университети в страната и емблема не само за Благоевград, но и за целия Пирински регион“, каза още представителят на неправителствената организация.
Секретарят на Студентския съвет, Виктор Василев, отправи призив за спиране на атаките срещу университета, защото те оказват негативно влияние върху настоящите и бъдещите студенти, които се притесняват за това дали дипломите им ще бъдат реални и дали ще могат да си намерят работа след като завършат.
„Тук фалшиви изпити и фалшиви оценки няма“, категоричен бе той.
По време на пресконференцията бе припомнена и декларацията, която Общински съвет Благоевград прие на редовното си заседание на 29 март в подкрепа на ЮЗУ "Неофит Рилски"!
Съветници и омбудсманът на Благоевград поставиха подписите си в подкрепа на  ЮЗУ Неофит Рилски

Добавени коментари

Петко публикува:
05 Април 2024 | 02:11
Проблема не е от сега ректора да се маха да се смени и да има истински ръководител а не корумпирани в Правният факултет от миналото се знае че там има проблеми поне махнаха Стоянова една секретарка ръководеше факултета но и намериха подобро място инспектор а дъщеря и никога не се яви на нити един изпит и накрай СРАМ ДАЖЕ Й ДАДОХА ПОДАРЪК ДИПЛОМА С ОТЛИЧИЕ И НАГРАДА СЕГА ПРАВИ ПОРАЗИИ В НОИ БЛАГОЕВГРАД пенсионерите ще чакат пенсии от простачка това го знае и шефа в софия иванов до кога..... за какво да защитаваме КОРУПЦИЯТА.....ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ......
Да да да публикува:
04 Април 2024 | 07:02
Срам !!!! Позор!!! Нали искаме промяна!!!
Тризначките публикува:
04 Април 2024 | 00:58
Авторитетът на ЮЗУ е като на СПТУ по текстил. То и студентите са от същото училище.
МАРИН публикува:
03 Април 2024 | 21:19
Къде бяхте, когато трябваше да реагирате, за да спрете упадъка на ЮЗУ?! Всички вие, както и ние добре знаем какво се случва там! Сега се сетихте, че университета е важен за града и региона! Нима не виждате от години вече, че студенти в града почти няма, а пък завършват, как става това?
Комитата публикува:
03 Април 2024 | 19:12
Появата на омбудсмана Ризова само дискредитира подобна подкрепа. По-добре да се скрие!
ПИФ публикува:
03 Април 2024 | 19:09
Срам!!!

Добавете Вашия коментар

TOP