Съветничката Албина Анева оглавява листата на „Левицата“ в област Благоевград

27 Февруари 2023 | 17:00
6 коментара
Политика
Съветничката Албина Анева оглавява листата на  Левицата  в област Благоевград

Независимият общински съветник в Благоевград Албина Анева ще е водачът на най-новата партийна коалиция в страната „Левицата!“ на парламентарния вот на 2 април, съобщиха източници на „Струма“. Тя е представител на „Изправи се, България“ на Мая Манолова. До последно за мястото се стягал бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, но през последните дни закъсал със здравето и се отказал от предизборната надпревара.

Листата на „Левицата!“ ще бъде регистрирана в Районната избирателна комисия на Благоевград вероятно в последния възможен ден – 28 февруари, защото до вчера преговорите между различните партии в нея продължаваха.

Припомняме, че в „Левицата!“, основана от К. Паскалев и други култови имена от вътрешната опозиция на БСП, участват АБВ на Румен Петков, „Изправи се, България“ на Мая Манолова, „Движение 21“ на Татяна Дончева, Български земеделски народен съюз „Александър Стамболийски“ с председател Спас Панчев, както и доскорошни членове на БСП като Валери Жаблянов, които бяха изключени от БСП. След последния конгрес на партията преди дни самият Паскалев напусна НС на БСП, но остана редови член на соцпартията.

Коалицията бе основана официално на 12 февруари т.г. и това ще е първото й участие в избори.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

истината публикува:
28 Февруари 2023 | 09:40
ЛИСТАТА НА ЛЕВИЦАТА Е ТАЗИ ЗА КОЯТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВА.ОСОБЕНО ХОРАТА С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ. К. НИНОВА ПРОВАЛИ УСПЕШНО БСП. ЗАТОВА ЛЕВИЦАТА Е ВАРИАНТ ЗА ХОРАТА КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ПРЕМАХНАТ НЕПРАВДИТЕ В ОБЩЕСТВОТО. Г ЖА АНЕВА Е ОТ БЛАГОЕВГРАД И САМО ТОЗИ ФАКТ Е ДОСТАТЪЧЕН ЗА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕЯ.
Вуте публикува:
28 Февруари 2023 | 07:51
Колко пък да е независима...
Пепи публикува:
27 Февруари 2023 | 20:29
00000......
Пешо публикува:
27 Февруари 2023 | 18:35
Нямат срам тези политически тумори! Не чувствате ли неудобство спрямо гражданите на Благоевград?????? Само в левицата не сте участвала госпожо обществена утайка!
ясно публикува:
27 Февруари 2023 | 18:15
Тъкмо мислех да гласувам за Коцето, но с тази ме отказаха.
някой публикува:
27 Февруари 2023 | 17:57
E няма по-долна жена от тази !

Добавете Вашия коментар

TOP