Съвети и рецепти за нискокалорични летни коктейли

16 Юли 2017 | 17:52
0 коментара
Любопитно

Съвети и рецепти за нискокалорични летни коктейли от Биляна Божилова/Edna.bg

Висококалорични, при това с празни калории, с голямо съдържание на захар, коктейлите определено не са подходящи за спазващите здравословен режим на хранене.

Но какво е горещото лято без освежаващи коктейли? Сериозно изпитание за всички на стриктна диета. За щастие – преодолимо.

Диетолозите и специалистите по балансирано хранене определят алкохола като един от най-сериозните врагове на фигурата и има защо. Много е лесно да се предозират калориите с алкохол. Един грам алкохол съдържа 7 ккал, за сравнение 1 грам въглехидрати и 1 грам протеини имат около 4 ккал. „Едно малко“ (50 г) твърд алкохол има средно 96 ккал, преди да му добавите каквото и да било. След микс със сокове, сиропи и газирани напитки – калориите стават стотици.

Как за намалим калориите в коктейлите?

• Миксирайте коктейлите с вода, сода, нискокалорични сокове, подсладители и сиропи без захар, за да спестите калории.
• Плодовите и зеленчукови фрешове също са идеален избор не само защото са нискокалорични, но и заради антиоксидантите, които съдържат.
• Добър вариант е да консумирате алкохол с определен плодов вкус. Например различните видове водка, овкусени с някакъв плодов аромат, не добавят калории, защото не са подслаждани, а само ароматизирани.
• Газираната вода и шприцерът са най-добри за миксиране.
• Ако държите на плодовия вкус на натуралния сок, добавете малко сок и разредете с газирана вода.

Рецепти за нискокалорични летни коктейли

Снимка: Thinkstock

Нартини

Съставки:

Добавете Вашия коментар

TOP