Сътрудници на ДС превзеха община Петрич! Кмета Бръчков с най-много позиции сред агентите

09 Октомври 2016 | 00:30
14 коментара
Общество
Сътрудници на ДС превзеха община Петрич! Кмета Бръчков с най-много позиции сред агентите

Сътрудници на тоталитарните комунистически служби превзеха местната власт в Петрич. Това показва проверката на Комисията по досиетата (решение №241 от 12 юли 2011 г.), с което са разкрити имената на 34 сътрудници на Държавна сигурност в община Петрич от 436 проверени лица.

Община Петрич се оказа с най-много агенти на бившата Държавна сигурност от десетте общини в Югозападна България, които до момента са минали през проверките за принадлежност към ДС на местната власт. 

Нито един от разкритите сътрудници на ДС в община Петрич не заема ръководни постове в момента, но както казват хората рибата мирише от към главата. Случайно или не кмета на община Петрич Димитър Бръчков е племенник на двама сътрудници на Държавна сигурност: Петър Костадинов Бръчков, секретен сътрудник на ДС, агент с псевдоним "Иванов" и Емануил Георгиев Деведжиев работил в структура на ДС: ДС, управление III-ХI-I; ДС-Петрич, като агент "Петков" и бивш Кмет на кметство Мелник от 10.11.2003 г. до 14.11.2007 г. 

По йерархията в администрацията, другият последовател е председателят на общински съвет Петрич Георги Динев, който е син на Запро Иванов Динев, Работил като: щатен служител в структурата на ДС: ГКПП-Кулата-ДС; СОУ на МВР-ДС.

Другия силен играч е Юри Григоров Смуков, работил като: щатен служител в структурата на ДС: ОбУ на МВР-Петрич-ДС. Смуков за разлика от останалите колеги действа по активно в местната власт чрез общински съветници от групата на ВМРО и ГЕРБ. 

Не по назад е бившият стипендиант на окръжния комитет на БКП - Петрич Димитър Танев, който в момента е Народен представител от ПП ГЕРБ. За разлика от агентите Танев е превзел общинска администрация Петрич с приближени "послушници" активисти от партията на Борисов.

Дългата ръка на ДС винаги те държи за ухото и те направлява накъде да вървиш и какви да ги вършиш. В България властта на БКП и ДС се укрепва още повече след “демократичните” промени. Задкулисните играчи, кукловодите, са така наречените бивши ченгета, които управляват всички партии и самата държава. 

В последните месеци се наблюдава напрежение в обкръжението на кмета Бръчков заради разпределянето на обществените поръчки в общината. Санирането, Синя зона, ВиК, МБАЛ-Рокфелер са ябълката на раздора на децата на агентите. Най-вероятно това е причината кмета слънце Димитър Бръчков да губи доверието на гражданите си, според анкета на Pirinsko.com, която тече в момента.

Очаквайте Подробности! Една година от управлението на Димитър Бръчков на Община Петрич.

Даниела Савеклиева: В тази предизборна кампания ГЕРБ представя най-добрата кандидат-президентска двойка снимка 1

Сред огласените имена агентите са и двама зам.-кметове на общината в периода 1995-2000 г. Това са Атанас Божанин (1949), който е бил съдържател на явочна квартира „Теменуга” на ДС-Петрич от 1981 г и Златко Радев (1947) – също съдържател на явочна квартира „Градина” на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване) от 1976 г. 

Сътрудници на ДС са били бивши кметове на кметствата Чучулигово, Рупите, Марино поле, Скрът, Яворница, Долна Крушица, Кулата, Габрене, Коларово, Ключ и Първомай. 

Агенти и осведомители на ДС са били ексобщинските съветници в южния град Ангел Кочев и Андон Симонски. Кочев е ползвал псевдоним Зографски, а Симонски бил познат в структурите, като агент "Лоза". И двамата са били вербувани от оперативния работник в ДС-Петрич Юри Смуков - бивш началник на КПП-Кулата, сега частен предприемач.

Сътрудници са били и екссъветниците в петричкия парламент Благой Илиев - агент "Клуб", Бончо Богоев - агент "Борис", Димитър Мицев - агент "Струмешница", Запро Динев - щатен сътрудник, Георги Дабчев - осведомител "Попов". 

Комисията по досиетата осветли за втори път досието на кмета на село Кулата Димитър Манолев, който бил вербуван като агент-теренчик и ползвал псевдоним "Дочо". 

Селският управник на Чучулигово Андон Карачоров работил за ДС като агент "Струма". Чавдар Кирилов Узунов - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира с псевдоним "Бреза".

Тошо Георгиев Гегов - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник с псевдоними "Комсомолец".

Славчо Стоилов Стоилов - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник, агент с псевдоним "Кирил".

Симеон Николов Близнаков - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник, агент "Николай".

Петър Костадинов Бръчков - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент, псевдоним "Иванов". 

Паскал Георгиев Липидаков - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник, агент, "Беломорски". 

Методи Иванов Попов - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник, агент "Гошо".

Костадин Иванов Ораков - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник, агент "Антон".

Йордан Иванов Попов - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник, съдържател на явочна квартира с псевдоними "Кабел". 

Илия Илиев Митрев - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник, резидент, псевдоним "Соколов".

Иван Илиев Костов - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник-съдържател на явочна квартира с псевдоним "Китка". 

Иван Аргиров Граматиков - Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник, агент с псевдоними "Канелопулос". 

Петрич е 11-та община, която е проверена за принадлежност към Държавна сигурност. До момента бяха огласени проверките в 10 общини в Югозападна България, с които бяха проверени общо 1792 лица, заемали или заемащи постовете кмет, зам.-кмет, секретар и общински съветник от промените през 1989 г. насам. Общият брой на разкритите агенти в първите 10 общини е 101.

Сътрудници на ДС превзеха община Петрич! Кмета Бръчков с най-много позиции сред агентите

Добавени коментари

avram публикува:
10 Октомври 2016 | 13:30
Moga da vi kaja politsai koito si .....i sa v MvR. Ne e li sramno?
Смях публикува:
09 Октомври 2016 | 19:50
Аз само не мога да разбера защо четете претоплени манджи от 2011 година. Отворете вестници и вижте. Само си губите време.
zapoznat публикува:
09 Октомври 2016 | 18:44
Kiro Petka neshto mnogo vze da se aktivira.Ami Brachkov zashto mu uzakoniava kashtata kam Qavorite?
Велин публикува:
09 Октомври 2016 | 18:28
След загубата на президенските избори идва уравлението на червените кхмери тогава милиционерите ке станат активни и ке предизвикат извънредни местни избори. Бръчков е до тул тази подлога на Танев ще си отиде бе време.
Оноо публикува:
09 Октомври 2016 | 18:26
Дръж Гуджо,дръж!!!
bandata na velshan публикува:
09 Октомври 2016 | 17:37
bandata na velshan se e sabudila gledam pochnaha go na brachkov tova se ochakvashe
мара публикува:
09 Октомври 2016 | 15:07
ей пропусналисте агенто роднина на капитанов и там има дс шпиони мръсни долни ке затриете държавата а петрич е одавна погребан бръчката е изкушителна жертва ама де да видим
ПЕТРИЧАНИН публикува:
09 Октомври 2016 | 12:25
КАКВО СТАВА МНОГО РАНО ГО ПОДГОНИХТЕ НА БРЪЧКОВ ТАНЕВ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ТОЙ ГО ПОДВЕЖДА И ВИНАГИ КАЗВА НЯМА ПРОБЛЕМ НО КАТО ГЛЕДАМ ПРОБЛЕМА В ПЕТРИЧ ЕСКАЛИРА СЪВЕТНИЦИТЕ СЕ БУНТУВАТ БРЪЧКОВ ВДИГА РАМЕНЕТЕ И НЕ ЗНАЕ НА КЪДЕ ДА ПОТЕГЛИ И ВЕЛЬО ИЛИЕВ БЕШЕ СЪЩИЯ ДОКАТО НЕ СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ДЕПУТАТИТЕ ЕТО ЗАТОВА БРЪЧКОВ ТРЕБЕ ДА ВЗЕМЕ НАЙ-ТРУДНОТО РЕШЕНИЕ ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ДЕПУТАТА МАЗНИК И ИНТРИГАНТ КОГОТО ПЕТРИЧАНИ НЕНАВИЖДАТ КАКТО И НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ НЕГО МЕКЕРЕТА КОИТО ПУСКАТ ФАЛШИВИ ИМЕЙЛИ ОТ ИМЕТО НА ВМРО ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ БРЪЧКОВ Е ИЗПУСНАЛ НЕЩАТА В ОБЩИНАТА ДОВЕРЧИВОСТА НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ МУ ИЗИГРАЕ ЛОША ШЕГА СЕГА ХОРАТА НА ВЕЛЬО ЗАПОЧВАТ ДА ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТИ ЗАРАДИ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ
az sam po gord ot vas podlogi публикува:
09 Октомври 2016 | 10:58
tova ne sa chengeta a blijegazovci hubavoe d a s e znae tochno
случаен публикува:
09 Октомври 2016 | 10:34
И все пак бившата държавна сигурност е защитавала интересите на България и народа ни. Днесните служби чий интерес защитават? Тези, които работят за тайните служби днес, утре и те ли ще бъдат врагове на народа? Държава без тайни служби няма как да се гради.
stoqn публикува:
09 Октомври 2016 | 10:06
skoro vreme ke mu poiskame nie ostavkata i ke zapalim 4u4ulata na bra4kov tanev i zae4ki da vidi cela balgariq kak gorat nali taka napravihte na velio volo rie i se metka zemqta na garba
ВОЙВОДАТА публикува:
09 Октомври 2016 | 09:31
родната милиция все още не управлява митко е кукла на конци. танев е човека който командва общината она рилка си знае работата са ке си оправа виното.
АДВОКАТ публикува:
09 Октомври 2016 | 08:50
Малеееее леееелллееееее що ченгета, ке се изедат кой да налапа кокало дек е бат Оги Деведжиев и он е агент на агентите и е рода на Бръчков е са разбирам от не махат Илян Ушев шефо на вейка от е рода на Юри Смуков това се казва мармалад от шипки.
УЖАС публикува:
09 Октомври 2016 | 04:35
УЖАС ТА ЗНАЧИ И БРЪЧКАТА Е ДОНОСНИК ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ЧЕНГЕТА А В ПЕТРИЧ СА МНОГО;

Добавете Вашия коментар

TOP