Състезания по готварство в Разложкатa професионална гимназия

27 Февруари 2024 | 10:45
0 коментара
Общество
Благоевград
Състезания по готварство в Разложкатa професионална гимназия
На 22. февруари в Разложка професионална гимназия „ Никола Стойчев“ се проведоха училищни състезания по професии за „ Най -добър млад готвач“ ; „ Най- добър млад сервитьор“ и „ Най- добър млад хлебар – сладкар“. Денят премина динамично, при отлична организация, изключително професионална атмосфера и оспорвана битка. Да премерят умения, сръчност и въображение, в състезанието се включиха ученици от 12 клас, 10 клас и 9 клас.
В предизвикателството за „ Най- добър млад готвач“ участие взеха ученици от специалности „ Кетъринг“, и „ Производство на кулинарни изделия и напитки“ . Представени бяха предястие- палачинка от тиква и джинджифил, пълнена с мус от извара и моркови и основно ястие от балканска пъстърва със сос от червен трюфел, гарнирана със земна ябълка, киноа, чери и маслини. За да оцени представянето на учениците наш гост и жури бе Дешка Кротева. На състезанието присъстваха и гости от сродно училище от гр. Сърница.
В категория „ Най- добър млад сервитьор“ участие взеха ученици от специалност „ Организация на хотелиерството“ и “ Кетъринг“ . Гост и жури в тази категория бе Георги Нушев – любител сомелиер, който представи пред учениците изкуството на декантирането на вино.
В състезанието за „ Най- добър млад хлебар – сладкар“ се включиха ученици от специалност „ Производство на кулинарни изделия и напитки“ . Учениците демонстрираха придобитите практически знания и компетентности в областта на хлебопроизводството и сладкарството в конкретна работна ситуация. Темата на състезанието в тази категория беше „ От уличната храна до GOURMET десерт“
Журито подчерта затруднението си да отличи най-добрите, защото всички състезатели въпреки трудностите показаха отлична подготовка и желание за победа. Разбира се, зад достойното представяне на всички ученици стоят неуморната работа, високият професионализъм и всеотдайността на техните учители по професионална подготовка – инж. Катя Попова, инж. Ваня Джунева, инж. Пелагия Джупанова, г-жа Веселка Мунина и г-жа Иванка Финдрина.

Добавете Вашия коментар

TOP