Състезание по парапланеризъм в Банско впечатли жители и гости на курорта

09 Септември 2022 | 13:26
3 коментара
Спорт
Състезание по парапланеризъм в Банско впечатли жители и гости на курорта

За първи път в Банско се проведе състезанието по прелети с парапланер Банско Оупън.

Въпреки неблагоприятните атмосферни условия, поради които няколко от стартовете се отмениха, стана очевиден потенциалът на Пирин и региона за бъдещи събития от световна величина.

След тридневно чакане, през първия възможен стартов прозорец участниците се впуснаха в надпревара от връх Тодорка в посока склоновете на Палашица, а след това към м.Бетоловото и с. Бачево, с финал в северната част на гр.Банско. Най-успешно по трасето се задържа Тома Стоичков, следван от фаворита Веселин Овчаров, Георги Джолев - родом от Банско, който е най-младата и перспективна звезда, а на трето място завърши Даниел Димов - организатор и ментор на турнира.
В крайното класиране на подиума стъпиха на първо място Тома Стоичков, на второ Веселин Овчаров и на трето Даниел Димов.

Състезанието се проведе под егидата на Общината, с прякото съдействието на Планинска спасителна служба - Банско и с подкрепата на фирма "Юлен" АД.
Организаторите му имат амбиция да получат квота за кръг на Световно първенство в Банско.

Добавени коментари

Дайте по темата "парапланер" публикува:
09 Септември 2022 | 13:38
Разбрахме-в Банско си имаме спасител!Той ще ни спаси.Ако го изберем.Но кажете нещо друго.Например неговото участие в тази проява.Как е монтирал на тротинетката криле и за първи път е летял с такова средство.Как от горе е ръсил торбички с помощи за гладуващите.Той е истински Бог!
Банцко публикува:
09 Септември 2022 | 13:36
Вие знаете как да вкарате държавата в хаос и глад затова Мацурев няма да е депутат изяще се от яд :)))
Банско! публикува:
09 Септември 2022 | 13:30
Ние сме ГЕРБ и знаем как да извадим държавата от хаоса и кризите! Правили сме го и преди, ще го направим и сега, защото заедно с вас можем да променим към добро държавата, в която живеем! Да спасим Банско от фалит, студ и немотия! Мацурев - ДЕПУТАТ! За да не настане в Банско ГЛАД!

Добавете Вашия коментар

TOP