Със заповед на кмета Стоянов! Събарят приюта за кучета в с. Логодаж!

03 Май 2023 | 12:06
9 коментара
Общество
Благоевград
Със заповед на кмета Стоянов! Събарят приюта за кучета в с. Логодаж!
Приют за кучета в Благоевград ще бъде съборен след заповед на кмета на града. Причината - според община Благоевград той е незаконен. 23 чипирани и кастрирани кучета се отглеждат от сирака Бойко Гренцке. Всички те са от улиците на Благоевград.

В общинския приют няма свободни места, казват защитниците на кучкарника.

"Винаги когато се обаждаме, там се казва, че приютът е препълнен. Освен това там само се събират кучета от улицата, кастрират се, стоят 48 часа и след това се пускат по места. Докато това е спасителен център“, казват още хората.

Самият Бойко помоли кмета пред bTV да не събаря приюта, защото освен грижа, кучетата получават и любов.

Градоначалникът Илко Стоянов заяви, че става въпрос за незаконен приют.

"Той се ползва като депо, в което се складират кучетата. Оттам те се разпространяват в целия град и всъщност това е вид диверсия срещу жителите на община Благоевград, защото вие знаете какво напрежение се породи между хора и кучета. Отдавна следите с репортажи какво се случва тук и това всичкото го прави един човек, който го обявиха още миналия път, когато беше заловен от полицията с две кучета, опитвайки се да ги разтовари в района на старите гробища. Аз го казвам много отдавна - нека да си отиде, нека да се регистрира, нека да се знае, че е законно, нека всяко куче да се знае какво в Всички трябва да се регистрират в общината. Въобще да се узакони това място“, заяви Стоянов.

Защитниците на Бойко заявиха, че приютът му не е депо за кучета, а спасителен център.

Добавени коментари

Лилия публикува:
04 Май 2023 | 23:07
Целият цивилизован свят помага на животните в беда. И слава богу, интелегентните хора са наясно,че човекът е виновен! Затова не знам кой какво печели и кой какво губи.знам, че докато няма, ама много строг закон за тези, които си пускат кучетата, и ги развъждат и не ги кастрират, нава да има край!!!!
Петър публикува:
04 Май 2023 | 13:24
Този кмет е олицетворение на съвременния Български политик! Гнусен,мазен с долна малка крадлива душица! Без никакъв морал и ценностна система! Отрепка долна не нужна на никой в този заспал и неработещ град! Работят само светофарите.....Брежански мургав селяк!
Костадинка публикува:
04 Май 2023 | 11:39
Ромски незаконни постройки фул из България и никой не ги пипа а приют за кучета може. Майка ми беше няколко пъти нападана от домашни кучета пуснати да се разхождат на улицата без надзора на стопаните си и сега е с панически страх но никой нищо не прави а когато се появи някое изхвърлено куче на улицата се вдига врява до небесата едва ли не ги изкарват чудовища. В момента при нас на гарата за пореден път има изхвърлено куче. Старо непотребно, едно време вярно но вече ненужно, а стопанина му пет пари не дава че от минават деца. Давайте занимавате се с приютите вместо с главните виновници. Аз имам куче брат ми има куче. Такива като да го пуснем че се е разгонило ги няма, за всичките тези години сме се грижили за тях да няма нежелано поколение да няма изхвърлени кученца и са биле до края на дните си при нас, защото когато си вземеш животно ти поемаш отговорност за него ако неможе да си грижиш за едно куче как тогава ще се грижиш за семейство.
Todor kirev публикува:
04 Май 2023 | 10:45
Ako premahne toq lainar priuta she doida I she go premahna az nego ot obshtinata
Маргото23 публикува:
04 Май 2023 | 10:24
Тоя кмет ,дали има деца ааа господ всичко вижда Това е поръчка от някой с много пари..
Димитрова публикува:
04 Май 2023 | 05:58
От цялата разправия ,ще страдат кучетата. Каква ще е съдбата им? Бъдете отговорни за това!!!
Ккк публикува:
03 Май 2023 | 16:22
А къде ще отидат кучетата като бутнат приюта?
Кире публикува:
03 Май 2023 | 14:30
Скоро и в Струмско ке бутат
Граждани на Благоевград публикува:
03 Май 2023 | 12:09
Браво кмете!!! Само така на такива изпосници, мети ги такива утрепки смешни, които на гърба на хора си трупат пари с години и крадат!!! Тия природонедъгавци, цял живот си пълнят гушите чрез беззащитни животинки. Никой от тях не е приютил едно животно, но само лалат в фейсбук колко са загрижени мухльовците. Силни вилни във фейсбук, накрая са отишли 5 човека, които имат най-много сметка и пълнене на гушите, другите са платени лаладжии от клавиетурката. Кмете, точно такъв човек трябва като теб в Благоевград, за да мете постоянно схемаджии и такива циркаджии като тея и тоя на сайта селяка хамбраджийскио

Добавете Вашия коментар

TOP