Със заповед на кмета Герчев: Спират пазарите в община Разлог от понеделник

30 Октомври 2021 | 12:18
1 коментара
Бизнес
Със заповед на кмета Герчев: Спират пазарите в община Разлог от понеделник

Община Разлог въвежда забрана за търговска дейност на открито и спира пазарите. Заповед за това бе издадена вчера от кмета Красимир Герчев и тя влиза в сила от понеделник, 1 ноември. Заповедта е безсрочна и ще важи до второ нареждане. Забраната е за търговията на всякакъв вид промишлени стоки, с изключение на селскостопанската продукция. Мярката се налага заради тревожното нарастване на случаите през последните няколко дни на териториите на четирите общини, ползващи услугите на разложката болница, което би довело до претоварване на лечебното заведение.

Пред местните парламентаристи градоначалникът поясни, че ситуацията е доста обезпокоителна, но на този етап не се наблюдава недостиг на медикаменти и кислород. Герчев изрази надежда да не се повтаря сценарият от миналата година, когато в болницата имаше заети 85 легла с болни от Ковид, което е максималният капацитет.

„В момента се ползват 40 легла, които са заети. Все още има сектор, който е чист, но дали ще остане такъв, в скоро време не може никой да предвиди. За съжаление, по ежедневните справки е видно, че има увеличение на разпространението на заболеваемостта и в четирите общини – Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Особено от община Якоруда в предходните два дни данните са много тревожни. Тревожното е, че често случаите пристигат в тежко състояние, т. е закъснели с лечението. Поне засега кадрово болницата се справя, но как ще бъде след една- две седмици, не мога да прогнозирам. Всичко зависи от съзнанието на хората и как се спазват мерките”, каза Кр. Герчев и допълни, че ваксинацията дава резултат, като апелира към по- масово ваксиниране.

Добавени коментари

Разлоч публикува:
31 Октомври 2021 | 07:25
И без туй благодарение на г-н Герчев и партията му ГРОБ нямаме пари така и не ходим никъде та това не е болка за умирачка

Добавете Вашия коментар

TOP