Съпругата на зам. кмета на Разлог Ив. Гюров с брат си ще строят къщи за гости в с. Баня

14 Февруари 2020 | 18:19
2 коментара
Бизнес

Дружество „ПОЗИТИВ ИМ“ ООД  е един от новите инвеститори в разложкото село Баня и ще развива хотелиерски бизнес с къщи за гости. Дружеството се представлява от съпругата на заместник-кмета на Разлог Иван Гюров – Мария Чучулайна-Гюрова. Според Търговския регистър съдружник в него е нейният брат Александър Чучулайн от Банско, като двамата са с равно дялово участие. От дружествения договор е видно, че  фирмата е регистрирана през май месец миналата година и е със седалище и адрес на управление на адреса на Мария Чучулайна – ул. „Илинден“ в Разлог. Дружеството е регистрирано с капитал от 500 лева.

Инвестиционното намерение на дружеството е за изграждане на къщи за гости. Това става ясно от входирано още през август месец 2019 година в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ инвестиционно предложение за водовземане на отработени минерални води за захранване на лечебни басейни към обекта. Дружеството вече има положително становище от Басейнова дирекция, което му дава картбланш да получи разрешително за водовземане от община Разлог. Исканото годишно количество е за 3288,36 куб.м, категория „отработени води“, от Сондаж №1, с които да се захранват басейните към предвидения за изграждане обект.

Новата инвестиция включва реконструкция на съществуваща къща, както и изграждане на три броя еднофамилни къщи, всяка по 50 кв.м. Към основната къща ще бъде изграден малък външен басейн с кубатура 22,8 куб.м, с вградено джакузи и три броя лечебни басейни, всеки с кубатура по 2 куб.м. Към всяка къща е предвидено още по една мултифункционална вана за балнеологични водни процедури.

Имотът, върху който ще бъде реализирана инвестицията, е с големина от 512 кв.м и се намира  в непосредствена близост до ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в селото. Новият обект ще бъде захранен с отработени води именно от отоплителната система на училището, като е посочено, че такива ще се черпят само в периода от 1 октомври до 30 април, който е определен като отоплителен. Парното на школото се захранва със свежи води от Сондаж №1. Ползвайки отработените води, дружеството ще спести средства от изграждане на водопроводна система, тъй като ще използва съществуващата такава от сондажа до училището и ще доизгради само около 100 метра за довеждане на водата до самия обект.

Ползване на отработени води с понижен температурен потенциал също ще спести средства. Според наредбата на община Разлог за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги цената на отработената вода с понижен температурен потенциал, с температура на водата над 30 градуса и без настъпили съществени промени в хидрохимически качества, както е в случая, е 50 ст. на куб.м и е с 10 стотинки по-евтина от водата, черпена директно от водоизточника, която е 60 стотинки.

В инвестиционното предложение не е посочено какво водно количество ще се черпи извън отоплителния сезон или в месеците от май до септември включително, когато водата би трябвало да е извън графата „отработени води“. Разрешителното за водоползване на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ е 75 282 куб.м годишно.

Припомняме, че инвестиционно намерение за изграждане на мотел има и съпругата на другия зам. кмет на община Разлог Венцислав Гърменов – Анелия. Преди около половин година ОбС – Разлог гласува допускане изработване на Подробен устройствен план – План за застрояване (ПУП- ПЗ) с отреждане за „Крайпътен обслужващ обект – мотел“./Струма/

Добавени коментари

111 публикува:
14 Февруари 2020 | 20:08
На тоя крадец бил инвеститор Боже
112 публикува:
14 Февруари 2020 | 20:03
Бах ти наглото джурово копелеКаде е твоя брад бе безродник

Добавете Вашия коментар

TOP