Съдът пусна срещу парична гаранция собственика на магазин „Креатив“

23 Юли 2022 | 10:09
0 коментара
Криминално
Съдът пусна срещу парична гаранция собственика на магазин  Креатив

Окръжният съд в Благоевград взе мерки за неотклонение „гаранция в пари“ от по 20 000 лв. по отношение на 3-ма обвиняеми за извършени престъпления против данъчната система. Това са 33-г. Радослав Стаменов, собственик на магазин „Креатив“ в благоевградския кв. „Еленово“, 31-г. Бодка Зарева, управителка на фирми, и 40-г. Христо Койчев, собственик на търговски дружества.

Делото бе разгледано вчера следобяд от съдия Маргарита Алексиева. Тя прецени, че е налице обосновано предположение за извършването на престъпната дейност от трите лица, но наличните по делото данни не обуславят двете кумулативни предпоставки по чл. 63. ал. 1 от НПК, а именно обвиняемите да се укрият и да извършат престъпление.

Според съдийката най-адекватната мярка за неотклонение по отношение на трите лица е „гаранция в пари“ в размер от по 20 000 лв. за всички, която да бъде внесена в рамките на 10 дневен срок, считано от вчера.

Определението може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд – София, като заседанието е насрочено за 28.07.2022 г. от 10:00 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP