Съдът отхвърли жалбите срещу ОИК по казуса „Камбитов“

07 Май 2019 | 14:34
0 коментара
Общество

Административен съд Благоевград отхвърли петте жалби срещу решението на ОИК, с което бе отказано предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов.

Както писахме, жалбите бяха депозирани от БСП-Благоевград, общинските съветници Калоян Ханджийски, Злата Ризова и Валери Смиленов, и от организатора на протесните в Благоевград Николай Кутанов, като представител на гражданско сдружение.

„Правният си интерес от обжалване на горепосоченото решение жалбподавателте Кутанов, Ризова, Ханджийски ,Смиленов са мотивирали като са посочили,че същият произтича от правото им да участват в местни избори като кандидати за кмет на общината в случай,че решат да се кандидатират както и от разпоредбата на чл.120 ал2 от КРБ.

Настоящият съдебен състав,като се запозна с доводите на оспорващите и доказателствата по делото счита,че подадените жалби са недопустими поради липса на правен интерес от оспорването предвид което същите следва да бъдат оставени без разглеждане,а образуваното съдебно произвоство в частта му по тези подадени жалби следва да бъдат прекратено“,пише в определението на съда с докладчик Саша Алексова.

На 17 април Злата Ризова подаде сигнал до ОИК, че кметът на Благоевград Атанас Камбитов е нарушил чл. 41, ал. 1, т. 9 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, тъй като мажду 25 септември и 3 октомври 2017 г. е бил вписан като управител и едноличен собственик на капитала на дружеството „СТАРТ 2015“ ЕООД, което установила след справка в Търговския регистър./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP