Съдът оправда сина на Каплата за надрасканата кола на Янек

20 Октомври 2021 | 14:11
0 коментара
Криминално
Съдът оправда сина на Каплата за надрасканата кола на Янек

Районният съд в Дупница под председателството на съдия Страхил Гошев призна подсъдимия Никола Капланов за невинен в това, че на 7 май 2020 г. на паркинг в Дупница е повредил „Пежо“, собственост на Янек Миланов. Колата бе надраскана с твърд предмет, като щетите са за 1150 лв.

Янек Миланов изчезна безследно на 31 юли 2020 г. като за последно е забелязан да се качва в джипа на Васил Капланов-Каплата. Все още няма обвинен за изчезването на Янек. Срещу Капланов бяха повдигнати няколко обвинения за закана с убийство, незаконно притежание на боеприпаси и др., по част от които бе оправдан на първа инстанция.

Синът му Никола пък бе обвинен, че е надраскал колата на Янек.

В последното заседание по делото бяха разпитани вещите лица, изготвили експертизите, със съгласието на страните са прочетени и показанията на Янек, дадени по досъдебното производство.

От събраните доказателства по делото, показанията на свидетели, в това число и на собственика на автомобила, не е доказано по несъмнен начин, авторството на деянието от Никола Капланов. Налице са само предположения, обяви пред страните в съдебна зала, съдия Страхил Гошев.

Присъдата, с която Никола е признат за невинен, може да се обжалва и протестира пред окръжния съд в 15-дневен срок, считано от днес.

Добавете Вашия коментар

TOP