Съдят 8 души от организирана престъпна група, действала с години

18 Януари 2022 | 17:22
0 коментара
Криминално
Съдят 8 души от организирана престъпна група, действала с години

Специализираната прокуратура внася обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу организираната престъпна група, създадена в периода от 2017 г., до 2021 г. като целта ѝ е била да добива парични средства по незаконен начин, измама и пране на пари, съобщи говорителят на специализираната прокуратура Христо Кръстев на брифинг.

Миналият март Спецпрокуратурата обяви за локализиране и неутрализиране на престъпна група за финансови измами.

Предадени са осем души на съд за участие и ръководене на групата. Един от тях е само съучастник на две от извършените измами. Наказанията, които се предвиждат за ръководител на организиранта престъпна група,  са от 5 до 15 години лишаване от свобода за ръководителя, за участниците – от 3 до 10  и за най-тежката измама – от 3 до 10 години лишаване от свобода и конфискация на до половината на имуществото.

Един от тях е ръководител на Глобал Маркетс ЕООД. Лицензът на това дружество е бил отнет от Комисията за финансов надзор през 2014 г., но обвиняемите са решили да продъжат да се занимават с дейсността.

Те създават различни търговски дружества, управлявани от поставени лица, а реално са били управлявани от ръководителите на престъпната група.

Извършени са измами срещу 19 лица, като общата присвоена сума е около 4 млн. лева.

Добавете Вашия коментар

TOP