Съдя изпълнител продава заведението „Куклите“ в благоевградския кв. „Вароша“

24 Юни 2022 | 10:18
0 коментара
Бизнес
Съдя изпълнител продава заведението  Куклите  в благоевградския кв.  Вароша

Начална цена за наддаване от 124 320 лв. обяви частен съдебен изпълнител за култовото заведение „Куклите“ в кв. „Вароша“ на Благоевград. Площта му е 43 кв.м, сградата е на 2 етажа и е върху терен от 145 кв.м. Намира се в горния край на старинния квартал, над църквата, и от години се е превърнал в бунище, след като последните му наематели го зарязаха заедно с цялото оборудване.

Имотът е частен и се продава заради невъзможност на собствениците да се разберат как да го стопанисват. 3/8 идеални части от него са на бившия депутат от СДС Илиян Попов, 2/8 държи братовчедка му Анна Реджева, която е служителка в Общинска банка, а последната 1/8 се разделя между много наследници, сред които е и братовчедът на Попов Емил Бучински, собственик на складовете на едро в Благоевград. Години наред Е. Бучински води дело срещу Ил. Попов затова, че прехвърлил своите дялове на фирмата на съпругата си Вяра, вместо първо да ги предложи на останалите собственици. Съдът обаче не намери нищо нередно в прехвърлянето.

В момента някогашното уютно заведение „Куклите“ е в трагично състояние и свърталище на наркомани. Общинската фирма „Биострой“ опитва да се грижи за чистотата в кв. „Вароша“, но в този участък не смогва да поддържа ред заради честите нощни сбирки.

Публичната продан е планирана за 15 юли. Собственикът трябва да има предвид, че имотът всъщност е обединен с отсрещния общински терен, който е с приблизително същата квадратура и също толкова занемарен, така че който купи „Куклите“, трябва да съгласува идеите си за бъдещето му с общината.

Източник: Вестник Струма

Добавете Вашия коментар

TOP