Съдия Екатерина Николова остави в ареста 23-годишния барман Ивайло Огнянов, потрошил 24 коли в Благоевград

19 Декември 2021 | 21:59
0 коментара
Общество
Съдия Екатерина Николова остави в ареста 23-годишния барман Ивайло Огнянов, потрошил 24 коли в Благоевград

23-годишният софиянец Ивайло Огнянов, който бе задържан за увреждане на 24 автомобила в Благоевград, остава в ареста, след като съдът му определи мярка „задържане под стража“. Делото бе разгледано днес от дежурния районен съдия Екатерина Николова. Искането на прокурора беше за вземане на най-тежката мярка, поради наличие на обоснованото предположение за съпричастност към престъплението, както и на опасност да извърши друго, предвид високата степен на обществена опасност на деянието, за което е уличен.

Защитата, в лицето на адвокат Марковски, пледира за по-лека мярка – „домашен арест“ или „парична гаранция“, тъй като младият мъж е неосъждан, няма да се укрие и освен това е трудово ангажиран и трябва да продължи да работи, за да покрие причинените от него  вреди.

Ивайло работил отскоро като барман в благоевградско централно заведение. В сряда вечерта той бил на дискотека в Благоевград, откъдето го изхвърлили, след което на път към квартирата си започнал да хвърля камъни по паркираните автомобили. На въпрос на съдията защо го е направил той е заявил, че почти нищо не си спомня,  но по-късно е осъзнал какво е направил. Припомняме, че алкохолната проба , която му е направена при задържането, е показала 1 промил, което означава, че не е бил в алкохолно опиянение. Адвокат Марковски е предположил, че причина за агресията на неговия подзащитен е алкохол менте, но това  може да се установи само с химическа експертиза.

В крайна сметка съдия Екатерина Николова счита, че макар обвиняемият да е неосъждан, се касае за престъпление по чл. 216, което е със завишена степен на обществена опасност, защото е извършено нощно време и след употреба на алкохол, като е засегнато правото на собственост на множество граждани – увреденото тяхно имущество до момента е на стойност близо 3000 лв., т.е. не се касае за маловажен случай. С това се обосновава и изводът за реална опасност от извършване на престъпление според съдията и затова му налага най-тежката мярка. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Ивайло Огнянов е обвинен за увреждане на чужди движими вещи и едро хулиганство. За времето от около 03,00 часа до около 04,40 часа на 16.12.2021 г. в гр. Благоевград са увредени 24 леки автомобила, като на 14 от тях са установени собствениците. Деянието било осъществено на улиците „Цар Иван Шишман“, „Полковник Димов“ и на обособен паркинг между блок на ул. „Крали Марко“ и корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Чрез хвърляне на камъни и павета по превозните средства били счупени страничните огледала, панорамните стъкла, части от брони и чистачка на превозните средства. Повредените движими вещи са собственост на физически и юридически лица.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP