Съдия Димитър Узунов: Политици са записвани, докато са говорили с обвиняеми олигарси

26 Май 2021 | 08:48
3 коментара
Общество

Бившият представляващ ВСС Димитър Узунов коментира скандала с подслушванията. Той е категоричен, че с всичко това се търси политически ефект и даде пример, че няма как да не бъде подслушван олигарх с дела, който си е контактувал с депутати или кандидати за парламента.

„И в САЩ се използва това средство Ако аз съм ключов политик, а вие сте подсъдим олигарх и си говорим по 5 пъти на ден, няма как и аз да не съм записан, но не аз съм обектът на подслушване, а подсъдимия. Сега обаче се опитват да се вадят политически дивиденти. Данни, които са събрани извън закона, не са доказателства. Винаги се е случвало преди изборите, няма драма“, подчерта още Узунов.

„Специализираният съд е създаден по препоръка на Европейската комисия. Той трябва да продължи да съществува. През тези 10 години той е натрупал 48 000 дела, с 2500 обвиняеми, от които 405 са оправдани. Има осъдени хора от високите политически етажи като Румен Овчаров, макар и на първа инстанция. Има дела с 40 подсъдими. Едно подобно дело не се решава за 2-3 седмици. Днешната реторика много напомня на времето на Лаура Кьовеши, която беше обвиняема, че защитава политически интереси. Идвайки на власт наследничката на комунистите, първата ѝ работа беше да се разправи с Кьовеши. И Сотир Цацаров, и този главен прокурор са атакувани“, каза още Димитър Узунов.Епицентър.бг

Добавени коментари

Юрист публикува:
26 Май 2021 | 12:26
Самата истина е !
пенсионер публикува:
26 Май 2021 | 12:03
Верен слуга на ГЕРБ .
Доган публикува:
26 Май 2021 | 10:15
Този какъв лизгар е......Да вземе да се скрие някаде, че времето му изтича! Както и на други такива като него. Заедно този от Банкя ще топлят Бай Ставри. Крайно време е.

Добавете Вашия коментар

TOP