СЪДИЙСКИ РОКАДИ БЛАГОЕВГРАД! Извадиха Бл. Манов от професионалния футбол, в елита се качи любимият треньор на „Хлапетата“

28 Юни 2022 | 09:51
0 коментара
Спорт
СЪДИЙСКИ РОКАДИ БЛАГОЕВГРАД! Извадиха Бл. Манов от професионалния футбол, в елита се качи любимият треньор на  Хлапетата

Благоевградчанинът Благой Манов беше изваден от актуализираната листа на професионалните рефери за предстоящата кампания и отива на поправителен в аматьорския футбол. Решението за зачеркването на младия арбитър идва неочаквано предвид липсата на  „вреден шум“ около името му в мачовете, които му бяха поверени през сезона. С дебелия флумастер във Втора лига са зачеркнати още Петър Григоров /София/, Валентин Станчев /Сливен/, Рюстем Карагерен /Асеновград/ и Калоян Цветков /Варна/. Три от петте вакантни места заемат Вилиян Видинов /София/, Денислав Сталев /Пловдив/ и Кристиян Тодоров /Варна/, с което общата бройка на представителите на футболната Темида в главна роля е намалена от 27 на 25. В списъка на одобрените е Геро Писков, за когото миналата година бе дебютна. Сред помощниците фигурират дупничанинът Марио Данаилов и кюстендилецът Стоян Стоянов.

В същото време продължава бързото изкачване в йерархията на лайсмена Николай Попниколов. Любимият треньор на малчуганите от детската академия „Хлапетата“ в областния център на Пиринско се появи дебютно в списъка на елитните асистент-арбитри, където запазват статута си носителят на значката на ФИФА Мирослав Максимов от Сандански и землякът му от Кулата Костадин Тановчев. Вторият нов член на гилдията с флагче в най-високото ниво е Мирослав Симеонов. Чистката хвана Димитър Стоилов и Александър Атанасов, уважени са личните мотиви за напускане на Петър Джугански и Мартин Русев.

Само един нов съдия влиза в ранглистата на ръководещите арбитри в групата на майсторите. Това е Кристиян Колев от Пловдив и с него топ реферите стават 22-ма. Няма да има отпадащи поне до Нова година, реши на заседанието си СК и одобри пълните списъци със съдии, които ще ръководят мачовете в професионалния футбол у нас. Макар в Първа лига бройката на отборите се вдигна от 14 та 16, Виктор Кашай и компания са преценили, че няма нужда от увеличаване на арбитрите с цел водещите да получават повече мачове. Като се прибавят ангажиментите в стаята на ВАР, това означава назначения за почти всички във всеки кръг. Същото важи и за Втора лига. Очаквано елитната листа на главните рефери повеждат шестимата международници, подредени според статута им във ФИФА. На първата позиция е Георги Кабаков, следван от кумашина си Ивайло Стоянов, Волен Чинков, Никола Попов, Драгомир Драганов и Георги Давидов. Под №11 е благоевградският Гонзо Георги Иванов.

Благой Манов
Геро Писков

СТОЙЧО СТОИЦОВ,в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP