Съдебен изпълнител попари идеята на певицата Мая Нешкова да прави балнеоложки център в Сандански

24 Май 2022 | 17:46
0 коментара
Бизнес
Съдебен изпълнител попари идеята на певицата Мая Нешкова да прави балнеоложки център в Сандански

Идеята на популярната благоевградска певица Мая Нешкова да вдигне в Сандански балнеоложки център върху 6596 кв.м в местността Нишан таши удари на камък – частен съдебен изпълнител Борис Велинов обяви за публична продан терена, за който е определена космическата стартова цена за наддаване от 3 685 600 лв. Това прави по 558,7 лв. на кв.м незастроена земя, което е усреднена стойност за местността, превърнала се в последните години в един от най-луксозните квартали на Сандански.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Търгът се прави в полза на банка и на благоевградската фирма „Браво строй“ ЕООД на Димитър Янков, която построи социалните жилища в Благоевград и участва в санирането на доста блокове по времето на екскмета Атанас Камбитов.

До 9 юни Б. Велинов е разрешил оглед на терена, след което ще последва наддаване за него, ако някой паралия прояви интерес. За да заяви участие в търга, кандидат-купувачът трябва да остави депозит от 10% от цената, или близо 370 000 лв.

Имотът се води собственост на една от трите фирми на Мая Нешкова – „Майвек“ ЕООД. Дружеството е регистрирано на адрес бул. „Дондуков“ 23 в столицата, където певицата живее от много години със съпруга си – годцеделчевския композитор Кирил Икономов. Уставният капитал на фирмата е едва 10 лв., но като основен предмет на дейност Мая Нешкова е посочила „производство на електрическа енергия“.

Преди 6 г. от името на „Майвек“ ЕООД певицата заяви мащабните си бизнес планове за застрояване на близо 7-те дка в Сандански с намерение да регистрира бъдещия балнеоложки център по Закона за лечебните заведения, което ще му даде възможност да получава по клинични пътеки пари от Здравната каса или от НОИ.

През 2017 г. Нешкова подаде документи и за разрешително за ползване на минерална вода за балнеоложки нужди, а РИОСВ – Благоевград и Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” обявиха инвестиционното намерение на певицата за допустимо и стартираха процедура по оценка за съвместимостта му с предмета и целта на опазване на намиращата се в съседство с парцела защитена зона. Теренът обаче все още е гола буренясала поляна.
Припомняме, че през 2013 г. певицата води дело срещу тогавашния кмет на община Сандански Андон Тотев заради земята си в Нишан таши. В Административен съд – Благоевград тя обжалва заповедта на градоначалника, съгласно която съседният на нейния имот бе преотреден от „земеделска земя с гори и храсти“ в „терен за жилищно строителство“. Певицата оспори в съда заповедта с мотив, че не са я уведомили като съседка, че ще застрояват терена, но пропусна да внесе 200 лв. за съдебно-техническа експертиза и загуби делото.

В Сандански освен на златния терен в Нишан таши Нешкова и Икономов са собственици на 10 стари и разбити бунгала, помпозно наречени „имение „Стримон“, където най-ценното е местоположението на „имението“ – намира се на метри от парковата зона на града до малката резиденция на Коко Динев./Струма бг/

Добавете Вашия коментар

TOP