Съдбата на Покровнишния мост остава неясна!

05 Януари 2023 | 14:51
5 коментара
Общество
Съдбата на Покровнишния мост остава неясна!

Няма конкретна дата, която може да бъде съобщена на жителите на село Покровник и околните села, относно това кога се очаква да започне изграждането на нов мост над река Струма, каза кметът на Община Благоевград Илко Стоянов. По време на брифинг той съобщи, че това е станало ясно по време на работна среща, която е била проведена вчера и в която участие са взели заместник-министърът на регионалното развитие и бивш областен управител на Благоевград Николай Шушков, строители и кметът Стоянов.

Той отбеляза, че към момента основният проблем, който се оказва пречка за изграждането на нов мост е газовата тръба, която минава в района. По думите му оказало се, че все още не е изяснено за чия сметка ще стане изместването на въпросната тръба.

„Миналата година на 12-ти декември, с моя заповед, бе обявено бедствено положение заради проливни дъждове. На 13-ти декември мостът подаде. На вчерашната среща бившият областен управител, сега зам.-министър на МРРБ Николай Шушков призна, че държавата е загубила една година в бездействие. Това е нещо, което казваха гражданите, казвах го и аз като кмет. Ние нямахме юрисдикция, освен да настояваме“, коментира той.

Илко Стоянов допълни, че няма изготвен проект за изграждането на нов Покровнишки мост, не съществува и вариант за ремонтиране и укрепване на сега съсъществуващото мостово съоръжение, което означава че преминаването на МПС остава забранено за неопределен период.

„Все още няма проект, защото имаме проблем с тръбата за газта, тъй като не е уточнено за чия сметка ще бъде преместена. Проблемът е решим, не казвам, че не е решим. Може би чрез изграждане на допълнително съоръжение. Това е добра идея, но очевидно говорим за някакво изменение, което настъпва. Ние пак не получихме отговор кога ще почнат дейностите. Няма как да кажем на жителите нищо конкретно. Хубаво е, че зам.-министър Шушков призна, че държавата е бездействала. Искам да му припомня, че той беше част от тази държава“, прибави Стоянов.

Кметът на Благоевград припомни, че мостовото съоръжение е на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Общината няма как да направи нищо, освен да настоява мостът да бъде подменен, както и прави вече близо година.

Добавени коментари

Дюлгеров публикува:
05 Януари 2023 | 23:22
Защо не каже как се строи от 1 година ул. Васил Априлов
Ха публикува:
05 Януари 2023 | 18:55
Кмета не е виновен за бездействието на държавата. Шушков да не се прави на ощипана мома, че доскоро беше областен и си чешеше.....Да действа
Стоян Илков публикува:
05 Януари 2023 | 16:55
Повече от година, след като Покровнишкият мост край Благоевград поддаде, няма решение за изграждане на ново съоръжение... Това е защото Благоевград е без кмет!!!
Абсурд публикува:
05 Януари 2023 | 16:45
Нали всичко беше готово, финализирано? Нямам думи за този кмет! Ще го запомним с нереализирани обекти и лъжливи обещания
Лъжа е публикува:
05 Януари 2023 | 16:36
Този ще бъде запомнен като най-слабия кмет, който освен да полага фрезован асфалт и да открива чешмички, нищо не е направил за тази община! Използва някакъв вестник, подобен на вестник ШОК да си избива комплексите, ама сам се излага. Ако от ГЕРБ наистина го издигнат за кмет това ще бъде и техния крах. Първо Дончо, сега и този екземпляр. Явно на накой от местното ръководство на партията любимия филм е от "Глупав по- глупав"

Добавете Вашия коментар

TOP