Събраха 22 900лв. дарения на традиционния благотворителен базар в Гоце Делчев

22 Ноември 2023 | 10:10
0 коментара
Общество
Благоевград
Събраха 22 900лв. дарения на традиционния благотворителен базар в Гоце Делчев

22 900 лв. е резултатът от традиционния благотворителен базар, който бе организиран от Сдружение Хроника срещу рака в град Гоце Делчев. В инициативата с много желание и ентусиазъм се включиха ПМГ „Яне Сандански“, НПГ „Димитър Талев“, трите основни училища в града, училището в с. Баничан, детските градини „Радост“, „Снежанка“, „Слънце“, „Джани Родари“, „Детелина“, детската градина и читалището в с. Корница, детските градини в с. Буково и с. Брезница, социалните домове, общините Гоце Делчев и Гърмен, читалище „Просвета“ в гр. Гоце Делчев, читалище „Изгрев“ – с. Баничан, читалище „Искра“ – с. Гърмен, известната майсторка на трахана и домашна юфка Зейнеп Имамова, местни пекарни и ресторанти, художници, творци на арт изделия, много домакини с вкусно приготвени кулинарни изкушения.

И тази година атмосферата в центъра на Гоце Делчев до Попската градина беше невероятна. Много усмивки и добри дела заедно подкрепиха усилията за набиране на средства в помощ на онкоболните жени от региона. Средствата ще бъдат използвани за финансово подпомагане на материално затруднените жени, които се борят с коварната болест, а също така за профилактични прегледи, за психологическа помощ.

Тази година подкрепа за каузата на Сдружение „Хроника срещу рака“ дойде от земляческата среща на живеещите в София гоцеделчевци. Тези, които не са забравили родния Гоце Делчев изкупиха тематичния календар за 2024 г., издаден от сдружението отново в помощ на каузата за борба с рака.

„Над 500 подпомогнати жени, още толкова профилактични прегледа, десетки получили психологическа помощ. Това не са само числа, това е доброта и съпричастност, това е топлота и надежда“ – така обобщават доброволческата си дейност до момента от Сдружение „Хроника срещу рака“ и продължават с още нови инициативи в подкрепа на каузата си и с радост съобщават, че към тях се присъединяват все повече доброволци. в.Хроника

Добавете Вашия коментар

TOP