Свещеник от Покровник се отказа от служба и стана инвеститор, строи 11 къщички в наследствени земи

13 Юли 2022 | 07:52
0 коментара
Общество
Свещеник от Покровник се отказа от служба и стана инвеститор, строи 11 къщички в наследствени земи

Болест отказа председателя на храмовете “Св. Георги” в с. Бучино и “Св. Иван Рилски” в с. Лисия Митко Крумов Давидков от редовна и активна служба и той се отдаде на инвестиции. В с. Покровник свещеникът прави 13 урегулирани поземлени имота в местността Ширините, която е непосредствено до северната регулация на селото. Общата площ на терена е 7989 кв.м и в нея отецът възнамерява да вдигне 11 жилищни сгради, единият парцел ще остане за трафопост, а последният – за транспортен достъп.

Със заповед от 20.09.2021 г. главният архитект на Благоевград е одобрил ПУП с височина на застрояването 10 м. Необходимите количества вода за питейно-битови нужди ще бъдат осигурени от водопроводната мрежа на Покровник. 40% от терена ще бъдат озеленени. За отпадъчните води на всеки от терените ще има водоплътни изгребни ями.

Достъпът до имотите ще се извършва от полски път, а за обслужването им вътре ще се изгради асфалтов.

Отец Митко е от селото, а теренът, който смята да застроява, е наследствен, обясниха местни. Според тях свещеникът възнамерява да разпродаде парцелите на евентуални кандидати да строят.

Покровник е само на 6 км от Благоевград, едно от големите села на общината, и до него има градска автобусна линия. Това предопределя и високите цени на имотите в него. Например УПИ с проект на къща в селото се продава за 50 000 лв., а цените на готовите двуетажни къщи варират от 40 000 евро до 175 000 евро.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP