Свалиха телата на двамата загинали туристи в Пирин планина

03 Януари 2023 | 07:35
0 коментара
Общество
Свалиха телата на двамата загинали туристи в Пирин планина

Край на акцията в Пирин. Спасителите успяха да свалят загиналите туристи - 70-годишният Пламен Христов, който изчезна навръх Коледа, и чуждестранният турист, който беше случайно открит по време на издирвателната акция.

Двете тела на починалите туристи в Пирин вече са свалени.

Вчера от западната страна на връх Вихрен бе открито тялото на изчезналия преди седмица Пламен Христов. На около 5 метра от него бе открито и второ тяло. По-късно стана ясно, че е на сърбин, който е пристигнал в Банско сам да посреща Нова година. Тръгнал е на поход в планината и е паднал по опасен улей в посока към Влахина долина, на същото място, където е паднал и Пламен. Сърбинът е оставил колата си, с австрийски номера, на паркинга на Бъндеришка поляна.

След като вчера стана ясно, че вертолет „Кугар“ не може да се използва за сваляне на двете тела, повече от 20 планински спасители часове наред носиха на ръце двамата починали. Така приключи успешно опасната и рискова за спасителите акция. Телата са свалени до Кресна и вече се транспортирани за аутопсия в благоевградската морга.

Добавете Вашия коментар

TOP