“Св. Анна” благодари на Делян Пеевски за дарените 2 респиратора, монтираха днес апаратите

12 Май 2020 | 12:38
0 коментара
Общество

Двата респиратора, дарени от  “Интръст” на Делян Пеевски на Университетската болница „Св. Анна” в София, популярна като Окръжна болница, бяха монтирани тази сутрин от инженери-специалисти в Клиниката по реанимация. Това съобщиха от лечебното заведение. Животоспасяващата медицинската апаратура, която е от най-висок клас, е готова за пациенти. 

Апаратите са на обща стойност 144 000 лева. Те ще подпомогнат лекарите на първа линия в битката срещу COVID-19 и лечението на болни от заразата.

Изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков, от името на медиците и от свое име, благодари с писмо на дарителя Делян Пеевски.

„Уважаеми господин Пеевски,

Преди всичко, искам да Ви благодаря лично, за дарението, което нашата болница получи. Уверявам Ви, че дарените респиратори ще помогнат изключително много на пряко заетите в битката с Ковид19 и на всички други пациенти нуждаещи се от интензивно лечение.

Позволете ми да благодаря и на сътрудниците Ви за времето и усилията, което Вие и Вашият екип отелихте, за да помогнете на УМБАЛ “Света Анна” – София АД и хората, които лекуваме.

Оценявам високо Вашия жест на щедрост и Ви благодаря!” , се казва в писмото.

Добавете Вашия коментар

TOP