Сурвакарите от село Полето откриват Фестивалът на кукерските и маскарадните игри „Симитлия- Древната земя на кукерите”- 2017

24 Декември 2016 | 08:25
1 коментара
Общество
Сурвакарите от село Полето откриват Фестивалът на кукерските и маскарадните игри  Симитлия- Древната земя на кукерите”- 2017
 Фестивалът на кукерските и маскарадните игри „Симитлия- Древната земя на кукерите”- 2017 тази година открива село Полето, на финала от местните групи ще дефилират  квартал Ораново. Това съобщиха от пресцентъра на Община Симитли. 
С 8 групи ще се представят домакините от община Симитли на маскарада тази година.
Град Симитли участва с три групи – сборна – ще дефилират 2-ри , от „I квартал, II група” 5 –ти и кв. „Ораново”- осми. Кукерски групи ще има и от Черниче- те ще бъдат трети поред, Брежани, които ще излязат четвърти на дефилето на площада, Крупник ще са шести, Полена – седми, а Железница няма да участва във фестивала тази година.
Чрез жребий участниците-домакини определиха реда в зрелищното дефиле си на стадиона на 14-ти януари 2017 година.
По традиция фестивалът се открива от гостуваща група, а за момента има много  гостуващи групи, подали заявка за участие.
Вече е определено и журито, което ще оценява автентичност, артистичност, уникалност и масовост на участниците във фестивала на кукерските и маскарадните игри „Симитлия – Древната земя на кукерите”.
Изключителен голям  интерес към фестивала тази година има от кукерски групи от Ямболско. И тази година участниците ще покажат пъстротата на кукерската традиция, преживяла през вековете, съхранена до днес, която ще пребъде и за идните поколения.

Добавени коментари

.......... публикува:
24 Декември 2016 | 18:51
ЕЙ СТАНАХТЕ ПО ДОЛНИ И ПО НАГЛИ И ОТ БАНЦКАЛИИТЕ.ВСИЧКО НА РТОЗИ СВЯТ Е ИЛИ ОТ МАКЕДОНИЯ ИЛИ ОТ БАНЦКО ИЛИ ОТ СИМИТЛИ ЗА УЯ МЕ ХВАНИ

Добавете Вашия коментар

TOP