Сурва в Благоевград ще има! Кукерският фестивал е с дата 14-ти януари 2024 година

05 Декември 2023 | 12:07
1 коментара
Култура
Благоевград
Сурва в Благоевград ще има! Кукерският фестивал е с дата 14-ти януари 2024 година

За радост на всички ревностни пазители на кукурската традиция в община Благоевград днес стана ясно, че фестивал и тази година ще има!

Директорът на дирекцията по култура Силвия Домозетска съобщи на пресконференция и датата на събитието – 14 януари 2024 година.

Дефилето ще се проведе в центъра на Благоевград, като се очаква и тази година то да се радва на голям интерес от страна на жителите и гостите на общината.

По време на пресконференцията бе представена подробно цялостната коледно-новогодишна програма на общината, в която са включени редица благотворителни концерти, изложби и спортни прояви.

„Празничната програма ще бъде изцяло с участието на децата на Благоевград“, съобщи директорът на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Благоевград Силвия Домозетска.

Много празнични концерти изпълват културния календар на община Благоевград през декември.

Сред тях са Камерна опера, Ансамбъл "Пирин", Биг Бенд, децата от школите и още местни таланти и формации.

Концертът на Ансамбъл „Пирин“ тази година ще бъде с покани, раздавани на касата на зала „Яворов“, а изненадата е, че публиката ще бъде във фолклорни носии.

Жителите и гостите на града ги очакват театрални постановки, куклени представления, спортни събития и различни инициативи.

Коледното градче, разположено в Градската градина, ще бъде такова, каквото го познаваме от миналата година. То ще бъде отворено на 6 декември до 14 януари.

Събитието утре ще започне от Съдебната палата в 17,30 часа с пъстро шествие през центъра. Сред най-големите атракции  ще бъде отново Дядо Коледа, който  ще пристигне по нетрадиционен начин.


 

Добавени коментари

Благоевград публикува:
05 Декември 2023 | 12:10
Домозетска, защо още е в Общината? Кмете, тази е подводница, човек на Илко, само какви постове пишеше във фейсбук за Илко? Махай я, няма незаменими хора. Ще белеш ядове с нея и Мара Грозданова....

Добавете Вашия коментар

TOP