Суджук за 6 лв парчето, супа за 4 лв, свинско бонфиле за 14 лв в Коледното градче на Благоевград

05 Декември 2022 | 17:04
3 коментара
Бизнес
Суджук за 6 лв парчето, супа за 4 лв, свинско бонфиле за 14 лв в Коледното градче на Благоевград

Коледното градче в градската градина на Благоевград се превърна с истински хит от мига на откриването му в петък вечерта. Още на следващия ден обаче по сигнал на граждани Общинският инспекторат наложи санкции за нарушение на реда и глоби двама от търговците, вкарали леки автомобили на алеите в пешеходната зона.

„На собствениците са съставени фишове, санкцията по които е от 20 до 50 лв.“, обясни Антон Ковачев, началник-група в Общинския инспекторат. Той съобщи още, че от днес до закриване на Коледното градче общинската фирма „Паркинги и гаражи“ заделя 4 паркоместа на улицата до градската градина, които да се ползват от наемателите на павилиони за зареждане със стока.

Коледното градче оживи градската градина, а приказната обстановка на дървета и къщички, обгърнати от светещи гирлянди, привлича вечер хилядна публика. На моменти се оформят опашки пред къщичките. Гофретите  са хит сред малчуганите, а бройката е по 6 лв. Преглъщат се с детско лате за 4 лв., кафе лещник за 2 лв. или капучино за 3.50 лв. Конкуренция ще прави от тази седмица шоколадовата къщичка с домашни палачинки.

В къщичката с полската и канадската кухня на двете благоевградски снахи, греяното вино е 5 лв., сандвич с дърпано свинско, кисели краставички, картофи и лук, както и порция кисело зеленце с наденичка са по 8 лв., а порция супа е 4 лв. Има и десерти – сладки или кекс от 1.50 до 2.50 лв. за парче, или чийзкейк за 5.50 лв порцията.

Компаниите вече имат любимо място в Коледното градче и то е грил зоната. Кюфтетата са от 1.30 лв. до 1.50 лв., наденица, кървавица или суджук са по 6 лв. парчето, а гарнитурата към тях е 1.50 лв. Порция салата пък върви от 3.50 лв. до 5 лв. Питката навсякъде е по левче, предлагат се бургери с плескавица или ущипци за 8 лв., с наденица пък е 10 лв., а с кашкавал и вешалица, бекон или панирано рибно филе – 12 лв.

От тази седмица се очаква към асортимента на месните специалитети да се добави и печена пуйка. Порция ребърца е 6 лв., вратната свинска пържола е 6.80 лв., свинските гърди се предлагат по 7.80 лв., свинското бонфиле е 14 лв. порцията, а всички питиета – вино, ракия и бира, са по 3 лв. за чаша.

В „сладката“ къщичка кутии с ръчно изработени бонбони и коледни бисквити струват от 18 лв. до 29 лв., а пресни еклери и каноли, както и различни видове солени гризинки се предлагат на цени между 2.80 лв. и 3.50 лв.

Двете детски работилнички на открито, както и къщичката за снимки и каляската с еленчета зад нея, са сред любимите места за игра и занимания на малчуганите.

Макар че официално работното време на Коледното градче е фиксирано до 22.30 ч., в грил зоната трета вечер има клиенти до по-късно.

Суджук за 6 лв парчето, супа за 4 лв, свинско бонфиле за 14 лв в Коледното градче на Благоевград
Суджук за 6 лв парчето, супа за 4 лв, свинско бонфиле за 14 лв в Коледното градче на Благоевград

Добавени коментари

Минувач публикува:
08 Декември 2022 | 09:19
Това не е коледно градче а малилак. Всички къщички са за скара. Не се наяде тоз народ. Но грешка на организаторите. Трябва да има 2 къщи за храна, 2 за производители, 2 за творци и така да има от всичко, а не само миризма на мръвки и дим от скарите.
Супа 4 лв публикува:
06 Декември 2022 | 17:11
Супа 4 лв. Евала ше се на ядат хората, нема що
232 публикува:
05 Декември 2022 | 22:04
Кривосерковци

Добавете Вашия коментар

TOP