Студът взе поредната жертва в Благоевград! 42-годишна жена бе открита премръзнала до смърт в дома си в кв. „Струмско“

26 Януари 2017 | 06:26
1 коментара
Общество
Студът взе поредната жертва в Благоевград! 42-годишна жена бе открита премръзнала до смърт в дома си в кв.  Струмско

42-годишната Дора Цветкова от Благоевград бе открита премръзнала до смърт в дома си в кв. „Струмско“. Безжизненото тяло е намерено вчера около 16,30 часа, но трагедията станала преди дни.

Черната вест потресе живеещите в квартала. Съседи на Дора заявиха, че не са я виждали да излиза навън повече от две седмици. Тя живеела сама в апартамент на ул. „Броди“. Майката на Дора - Теменужка, дългогодишна счетоводителка в бившето предпиятие „Винпром“ - Благоевград, е починала, бащата също е мъртъв. Брат й Георги, който е по-голям от нея, живее в защитено жилище.

„Дора години наред ни тормозеше, заплашваше ни с нож и нецензурни думи. Със съседите многократно сме подавали сигнали и на тел. 112. Служители на реда и лекари са идвали на място, но тя не желаеше да живее в социално жилище”, каза вчера медицинският работник  Емилия Яновска. Тя припомни, че последният случай е от есента на 2016 година, тогава Дора станала агресивна към съседите си, заплашвала ги, хвърляла буркани през прозорците, но категорично отказвала да отвори входната врата на пристигналите медици.

Социални работници й донасяли редовно храна, разказаха съседите. Според тях Дора е измръзнала до смърт, тъй като в жилището й нямало ток и тя живеела без отопление. Служители на полицията изясняват обстоятелствата около трагичния инцидент, трупът ще бъде транспортиран за извършване на аутопсия от съдебен лекар.

Това е третият смъртен случай на премръзнала жена в Благоевград, само преди седмица 31-годишна дъщеря и 67-годишната й майка също бяха открити мъртви при минусовите температури в къщата им в Старо Струмско.Струма

Добавени коментари

питанка публикува:
26 Януари 2017 | 10:21
какво прави тази раздута администрация на разни социални служби..???

Добавете Вашия коментар

TOP