Студенти, преподаватели и докторанти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ участваха в дискусията „Европейска демокрация“

11 Март 2022 | 10:28
0 коментара
Общество
Студенти, преподаватели и докторанти от ЮЗУ  Неофит Рилски  участваха в дискусията  Европейска демокрация

Студенти, преподаватели и докторанти от Философския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ взеха активно участие в дискусията „Европейска демокрация“, организирана от БТА. Събитието се проведе в пресклуба на агенцията в Благоевград. То е в рамките на инициативата „Български гласове за Европа“, изпълнявана с подкрепата на Европейския парламент.
„Искам да благодаря на организаторите на това събитие в нашия град, да ги поздравя за инициативата и за клуба, който са открили. По този начин се създава възможност за установяването на директна връзка между най-мощната информационна агенция в страната с нашия град, с обществеността и с Югозападния университет „Неофит Рилски“, каза по време на откриването на дискусията проф. д-р Борис Манов, декан на Философския факултет.
Проф. Манов отбеляза, че събития като тези дават възможност на учени от университета да изразяват своето мнение по всички актуални въпроси, които стоят пред обществото.
По време на конференцията бяха засегнати теми, свързани с гарантиране на правата и борбата с дискриминацията, защита на демокрацията и на върховенството на закона, реформирането на Европейския съюз, изграждане и съхраняване на европейска идентичност и засилване на гражданското участие.
Освен проф. д-р Борис Манов активно участие в дискусията взеха доц. д-р Петя Пачкова, д-р Асен Балабанов, гл. ас. д-р Петрана Стойкова, Любка Костадинова, Михаела Бозаджийна и Даниела Ангелова.
Инициативата, в която участваха представители на Югозападния университет „Неофит Рилски“, дава начало за по-нататъшно ползотворно сътрудничество между университета и Българската телеграфна агенция.

Добавете Вашия коментар

TOP