Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ с четири награди от Седмата балканска танцова олимпиада в Белград

21 Ноември 2023 | 11:22
0 коментара
Култура
Благоевград
Студенти от ЮЗУ  Неофит Рилски  с четири награди от Седмата балканска танцова олимпиада в Белград

Студенти от специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет се върнаха с четири награди от Седмата балканска танцова олимпиада, организирана от „Балкански Алианс“, която се проведе на 18 и 19 ноември.

На сцената на театър „Вук“ в Белград, ръководените от проф. д.изк. Анелия Янева студенти представиха свои авторски хореографии и получиха заслужени аплодисменти от публиката.

В категория „Дует“ студентите Ния Малешкова и Мартин Карагьозов спечелиха първо място с изпълнението на танца „Остани“, което е и тяхна съвместна хореография.

В категория „Соло“ студентите от специалност „Съвременна хореография“ бяха отличени с три награди, като първото място отново бе за първокурсничката Ния Малешкова. Тя представи авторска хореография, озаглавена „Любовта е сляпа“. Второ място получи първокурсничката Райна Радева за постановката и изпълнението ѝ на „Жажда за живот“. Третото място бе присъдено на Мартин Карагьозов от четвърти курс, който танцува хореографията на неговата съкурсничка Йоанна Петева – „Стрела от отсрещния бряг“.

Освен призовите места, двама от студентите бяха удостоени и с възможност за едноседмично обучение в Института за съвременни танци в Белград.

Следващата проява на студентите от специалност „Съвременна хореография“ ще бъде на 28 ноември 2023 година от 18:00 часа в Дома на културата в София, където ще се представят със самостоятелен концерт-спектакъл „Коледни звезди“. Това ще е техният подарък за предстоящите празници, зареден с много добро настроение и атрактивни авторски хореографии от мюзикъли, задания по ритмика, съвременни прочити на басни, дуети и ансамблови хореографии в стилистиката на модерния танц

Добавете Вашия коментар

TOP