Студенти от АУБ с мирна демонстрация за прекратяване на огъня в Газа

03 Май 2024 | 12:12
0 коментара
Общество
Благоевград
Студенти от АУБ с мирна демонстрация за прекратяване на огъня в Газа

Студенти на Американския университет в България организираха мирна демонстрация с искане за прекратяване на огъня в ивицата Газа.

Освен демонстрацията, студентите направиха симулация на контролно-пропускателен пункт, за да демонстрират нарушаването на правата за свободно движение в конфликтната зона. Чрез тези инициативи студентите от АУБ не само издигнаха глас за мир, но и подчертаха необходимостта от бързо решение на хуманитарната криза.

 

АУБ е силно ангажиран с образованието на своите студенти в духа на основните демократични ценности, сред които е и свободата на словото. Вярваме, че е от съществено значение за младите хора да развиват критично и независимо мислене, да изразяват свободно своите мнения и да се борят за справедливост.

„Като университет, посветен на търсенето на истината, ние напълно подкрепяме мирните демонстрации и дискусиите по трудни и противоречиви въпроси. В същината си университетското образование учи точно това: как да бъдат изследвани нови идеи, да бъдат ангажирани хора с различно мнение по разнообразни теми и да търсят истината”, сподели президентът на АУБ д-р Марги Енсайн.

 

АУБ изрази гордост с активната гражданска позиция на своите студенти и с тяхната ангажираност към разрешаване проблемите на света, като заяви подкрепа за правото им на свободно изразяване и мирно протестиране, както и техния стремеж към дипломатическо разрешаване на конфликтите.

Добавете Вашия коментар

TOP