Студенти от Американския университет се срещнаха с работодатели

27 Март 2024 | 17:20
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Студенти от Американския университет се срещнаха с работодатели

Традиционният панаир за професионална реализация на Американския университет в България обедини днес водещи работодатели от банковия сектор, енергийни дружества, IT експерти – със  студенти от висшето училище.

 

Панаирът дава възможности на работодателите от български и международни компании  да изградят контакти с успешната и силна общност на студентите от Американския университет, да разговарят директно с тях за реализация на трудовия пазар. Много от завършилите студенти вече са част от престижни компании, които днес участваха в панаира. „От участието ми в това събитие миналата година намерих своята работа. Това, което ме привлече бяха младите хора, динамичната работна среда, възможностите за развитие и високото качество на услугите, които предлага компанията. Аз се уча всеки ден и се развивам, имам вътрешен заряд, който ме кара да съм щастлив, че работя в компанията“ – каза за Радио Благоевград Кристиян  Деянов.

  Полина Стоянова от компания за медийни анализи посочи, че предоставят различни възможности за студентите. „През лятото ще предоставим на студентите платена стажантска програма в рамките на месец и половина, предлагаме им и почасова заетост, което много добре се вписва в графика им. От миналата година имаме трима нови колеги, които продължават с нас. Те са студенти тук, но в свободното им време ги включваме в проекти, подходящи за тях“.

  Кариерният форум на Американския университет в България е първия по рода си, организиран от университет в Югоизточна Европа, а през дълга си история форматът доказва, че е особено ефективен, защото предоставя възможност на работодателите да се свържат директно със студентите на университета.

 

Добавете Вашия коментар

TOP