Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха 100-годишнината от създаването на Българския олимпийски комитет

26 Април 2023 | 10:44
0 коментара
Спорт
Благоевград
Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха 100-годишнината от създаването на Българския олимпийски комитет

Над 60 студенти, преподаватели и ученици участваха в Спортния празник, който се проведе в Спортния комплекс на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието, организирано от студенти от трети курс, специалност „Физическо възпитание и спорт“ във Факултета по педагогика, бе посветено на 100-годишнината от създаването на Българския олимпийски комитет.

В рамките на два часа студенти от втори и трети курс, специалност „Физическо възпитание и спорт“, преподаватели и ученици от Природо-математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград мериха сили в различни състезания – баскетбол, футбол, волейбол, тенис. Много емоции предизвикаха подвижните игри – скачане в чували, носене на „столче“ и теглене на въже.

Доц. д-р Даниела Томова, ръководител на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“, от името на академичния състав на катедрата връчи на учителите по физическо възпитание и спорт Александър Ангелов и Мартин Йорданов плакет и поздравителен адрес във връзка с 50-годишния юбилей на ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ с благодарност за ползотворното сътрудничество с ръководството на средното училище и учителите по физическо възпитание и спорт. Студентите от своя страна подариха баскетболна топка.

Добавете Вашия коментар

TOP