Студ и сняг през новата седмица

22 Януари 2023 | 13:54
0 коментара
Любопитно
Студ и сняг през новата седмица

Предимно облачно ще се задържи днес с валежи от дъжд основно в централните и източните райони от страната. Временни намаления на облачността ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София - около 10°.

През нощта на отделни места, а утре в повече райони, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд. По-интензивни ще бъдат в крайните югозападни части от страната. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, максималните - от 7° до 12°, в София - около 7°. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен вятър от изток-североизток.

Облачно и с валежи ще бъде в планините, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1000 метра. Временно интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен югоизточен вятър. Максималните температури в планинските курорти ще са около нулата.

По-често значителна ще е облачността и утре в по-голямата част от континента. В Източна Европа ще бъде и мъгливо. Валежи от дъжд ще има и на много места в Италия, в отделни райони интензивни и значителни по количество.

Облачно и със значителни валежи от дъжд ще бъде и в западните части на Балканите, а в планинските райони там ще вали сняг.

У нас температурите през новата седмицата постепенно ще се понижават. Ще преобладава облачно време, ще има и валежи, които със застудяването ще се примесват и ще преминават в сняг.

Добавете Вашия коментар

TOP