Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева "Движение 21"

30 Август 2015 | 04:56
6 коментара
Политика
Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева Движение 21

Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева "Движение 21" на предстоящите местни избори през месец октомври. Това показва досегашното гласуване в анкета на Pirinsko.com.

В местния парламент на община Петрич ще влязат 8 политически партии и победители на изборите ще са ПП "Движение 21" и ПП ГЕРБ с почти равен брой гласове, следвани от Реформаторския Блок, Глас народен, ВМРО, АБВ, БСП и Гергьовден. Близо 10-те хиляди наши читатели, гласували в анкета, дават съвсем различна картина на изхода от изборите от последните представителни социологически проучвания направени от различни политически формации.

За коя партия или коалиция бихте гласували на местните избори?

По 17 % ще си разделят партията на Татяна Дончева "Движение 21", представлявана от Сдружението на строителите и Сдружението за контрол на управлението на община Петрич и ПП ГЕРБ от читателските гласове. До днес за "Движение 21" са заявили, че ще гласуват 1 631 читатели, а за ГЕРБ – 1 622.

Реформаторския блок е едва на трето място с 13 % (1 298 гласа). На четвърто място е листата на "Розите", които ще се явят на изборите с партията на Светльо Витков "Глас народен" с 12 % (1 158 гласа). Пета позиция заема ВМРО с 8 % (982 гласа). Шеста политическа сила е АБВ с 6 % ( 592 гласа). Седма е партията на БСП с 5 % (496 гласа). На осма позиция се нарежда, представляваната партия от зам.- кметът на община Петрич - Христо Георгиев - "Гергьовден" с 3 % (386 гласа).

Всички останали партии остават под 2 – процентната бариера, но не означава, че нямат шанс да имат общински съветник. Това е партията на Яне Янев - "РЗС" 1 % (77 гласа) и на последно място са ДПС със скромния 1 % (32 гласа).

11 % заявяват, че няма да гласуват, а 6 % все още не са решили за кого ще дадат своя глас.

Анкета на PIRINSKO.COM e направена за периода 25.08.2015 г., до 30.08.2015 год.

Строителите в Петрич придобиха известност провокирани от скандалните разкрития излъчени по Нова телевизия, след което обществеността в Петрич настръхна срещу кметската управа.

Мобилизирани срещу "шуробаджанащината" в община Петрич те ще атакуват местният парламент с партията на Татяна Дончева "Движение 21". В листата за общински съветници, освен строителните предприемачи, участие ще вземат и влиятелни бизнесмени, юристи, спортисти и студенти.

Припомняме, че строителите организираха поредица от протести с искания за оставка на кмета Вальо Илиев и заместника му Христо Георгиев. Сред инициативите на строителите бяха протестите пред общинска администрация Петрич, блокиране на международният път за Гърция и Македония при борсата за плодове и зеленчуци край село Кърналово. Както и поредица от "мотопоходи", в които взеха участие стотици леки и тежктоварни автомобили.

На стълб срещу павираната улица, на която е къщата на зам.-кмета Христо Георгиев, строителният предприемач  Владимир Заечки и председателят на Сдружението за контрол на управлението на общината Кирил Георгиев закачиха 2 табели: „ул. Корупция” и затвор "Бобов дол”.

Освен гражданите на община Петрич, девет политически партии приеха декларация, с която обявиха, че снемат политическото доверие от кмета Вельо Илиев.

Под нея се подписаха ПП ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение "Бъдеще за община Петрич". Тя бе изпратена до премиера Бойко Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева.

Представителите на деветте партии се разграничиха от управлението на кмета В. Илиев, тъй като методите и принципите му се свързват с притискане, дискриминиране и унищожаване на всеки, който не е съгласен с политиката и начина на управление на кмета. "Заявяваме, че снемаме политическото доверие от кмета на общината и се противопоставяме на неговото управление", завършва декларацията.

 

Също така делегация от Петрич посети и Комисията по корупция. Граждани и общински съветници настояха кметът Вельо Илиев да бъде отстранен от поста. Граждански и бизнес организации от Петрич внесоха в парламента сигнали за злоупотреби срещу кмета слънце. Сред авторите на скандалните разкрития са и общински съветници от южното ни градче от целия политически спектър. Всички те обвиняват кмета на Петрич в корупционни схеми, рекет и конфликт на интереси.

Подписка срещу кмета на Петрич Вельо Илиев, бе подписана от хиляди петричани и инициирана от Сдружението на строителите в града, в която се съдържат сигнали за действията на кметската управа, начело с градоначалника В. Илиев бе изпратена до главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров с копие до Окръжна прокуратура - Благоевград.

Кой кмет ще поткрепи партията на Татяна Дончева "Движение 21" в община Петрич на предстоящите местни избори, остава все още в загадка!

 

9 политически партии в сряда приеха декларация, с която обявиха, че снемат политическото доверие от кмета на община Петрич Вельо Илиев. Под нея са се подписали ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение "Бъдеще за община Петрич". Тя ще бъде изпратена до премиера Бойко Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева.

Повод за действията на въпросните партии е журналистическо разследване за престъпна небрежност и нехайство от кмета Вельо Илиев. "Ние заявяваме, че подкрепяме управление, което стриктно спазва законите на страната. Управление, осигуряващо достъпност и прозрачност за управляваните.

Управление, предоставящо равни възможности и права за участие в административните процедури. Осъждаме злоупотреба със служебно положение и власт, както пи управление чрез корупция и дискриминиране. Всеки опит за подобна злоупотреба с власт следва да се преследва и наказва строго от контролните и съдебни органи", пише в декларацията.

Представителите на деветте партии се разграничават от управлението на кмета на общината, тъй като методите и принципите му се свързват с притискане, дискриминиране и унищожаване на всеки, който не е съгласен с политиката и начина на управление на кмета.

"Заявяваме, че снемаме политическото доверие от кмета на общината и се противопоставяме на неговото управление", завършва декларацията.

- See more at: http://pirinsko.com/devet-partii-sneha-doverieto-si-ot-kmeta-na-petrich-velyo-iliev-10491.html#sthash.vZRITQ5A.dpuf
Според данни на анкетата кметът Вельо Илиев губи доверието на избирателите си в Петрич, но за сметка на това е добре приет в селата на общината. - See more at: http://pirinsko.com/pirinskocom-kandidat-kmetyt-na-petrich-ot-gerb-d-brychkov-vodi-s-16--gradonachalnika-velyo-iliev-partiqta-na-tatqna-doncheva-dvijenie-21-prevzema-mestniq-parlament-13555.html#sthash.fE9Kt0KG.dpuf

 

АКО НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ ЕСЕНТА В ОБЩИНА ПЕТРИЧ СЕ ЯВЯТ СЛЕДНИТЕ КАНДИДАТИ, ЗА КОГО СМЯТАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ?

%

Без отговор

12,5

- See more at: http://pirinsko.com/spored-logikol-blagoevgrad-simitli-i-sandanski---s-kmetove-bez-balotaj-13516.html#sthash.0xrjE4YJ.dpuf
Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева Движение 21
Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева Движение 21
Строителите в Петрич превземат месния парламент с партията на Татяна Дончева Движение 21

Добавени коментари

капитанов публикува:
31 Август 2015 | 22:22
герб ще пийнат една студена вода на 25 октомври всички работят за листи за кмет никой не го бърка защото се знае че кмета ще бъде вальо илиев
Сдружение АЗИС публикува:
31 Август 2015 | 19:40
Добре организираните Розови прашки, сега представляващи Глас народен, ще определят кмета на Петрич. Всичко е ясно - Розалинчо получава пари + съветници, инж. Азис - Петричкото слънце, остава кмет. Напъните на останалите са напразни... Напразно се мъчите, господа. АЗИС е ВЕЛИК !!!
Загорка.бест публикува:
30 Август 2015 | 23:27
Пука му на Вельо за социолозите на бирата. Той не пие пиринско.кон и ще си стане кмет отново!
Тик так публикува:
30 Август 2015 | 20:09
МеСния парламент е превзет, ред е на зеленчуковия !Оффф...
МИЛА публикува:
30 Август 2015 | 18:12
НА ГЕРБ ЛИСТАТА ИМ Е СЛАБА СА ВДИГАТ РЕЗУЛТАТ ЗАРАДИ БРЪЧКОВ СПОРЕД МЕН РОЗИТЕ КЕ СА ИЗНЕНАДАТА НА ИЗБОРИТЕ
Асен публикува:
30 Август 2015 | 12:33
нормално строителите имат около 400 човека работници яе вкарат няколо общински съветника

Добавете Вашия коментар

TOP