Строители завличат хора с обещания за ремонти, има и заплахи

08 Декември 2023 | 10:32
5 коментара
Общество
България
Строители завличат хора с обещания за ремонти, има и заплахи

Измами с обещания за ремонти на покриви. Строители завличат хора с десетки хиляди левове. В град Игнатиево има и хора, които живеят от рекет на невинни. Действат по следния начин – пускат се обяви за ремонти на покриви, когато ги потърсят бригада отива и разваля умишлено целия покрив. Тогава започва същинския тормоз. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят. Хора, които са били заплашвани и измамени с 42 000 хил. евро, разказват пред Нова.

Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево, област Варна. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандарта им на живот личи от палатите, в които живеят и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми., регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР.

„Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си стара", това заявява бригадата пред Татяна Янчева, потърпевшата. "Ако не вземат допълнително пари”, разказва тя.

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела. „Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия”, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.

Добавени коментари

Ас публикува:
09 Декември 2023 | 07:57
А сега ми Кажете че Манговците ( ЦИГАНИТЕ ) Неса Благопомазани от Държавата Знаят от Години че тия лъжат мамят Изнудват И НИЩООО
Бай Един публикува:
08 Декември 2023 | 16:08
Те това сме. Страхливци. А да ми дадат дома да ми искат пара и да плашуват тия караконджоле, вадя караколията, 80 сантима острие, че падаа черни глави, че фарчи черна кожа с мръвка отдоле.
Благоевград публикува:
08 Декември 2023 | 15:40
И вБлагоевград има такава група и група от Дупница
Запознат публикува:
08 Декември 2023 | 15:38
Ако не са телефонните измами и търговията с фалшивите наушким крадени парфюми са и строителното измами
Ах публикува:
08 Декември 2023 | 10:38
Манг@ли са. Какво очаквате друго

Добавете Вашия коментар

TOP