Строежи за милиони в Банско - забавачка, спортна зона, парк и улици

08 Септември 2020 | 14:45
1 коментара
Бизнес

Заради пандемията от коронавирус бяха ограничени възможностите за реализиране на всички набелязани проекти в община Банско.

Но това не попречи в общинския център да се изпълняват редица обекти, които ще променят облика на населеното място. Особено важно за банскалии е изграждането на новата детска градина, чиято стойност е 1 206 443 с ДДС. Строителните дейности са изпълнени, но тя не може да бъде пусната в експлоатация поради непредвидени в договора средства за монтаж на асансьор. За това съоръжение и за оборудване на занимални и сервизни помещения са необходими още 200 хиляди лева.

Приключени са строителните дейности и по ремонта на съществуващо езеро, зелени площи, парково осветление и алейна мрежа в градския парк на Банско, които са на стойност 925 578 лева с ДДС. Предстои езерото да се напълни с вода и да се тестват всички съоръжения. Вече приключиха ремонтът на спортната площадка на улица „България” и рехабилитацията на улиците „Даме Груев”, „Елтепе” „Мингьо Тодев” и „Гладстоун”.

В процес на изграждане е улица „Найден Геров”, с което южната част на града ще се свърже с пътя към град Гоце Делчев. Тя трябва да стане до края на тази година. С пълна сила върви и проектът за подобряване на енергийната ефективност на административни сгради. В момента се извършва преустройството на част от дворното пространство на Професионалната лесотехническа гимназия в модерна спортна зона. Работата там ще приключи до края на октомври.

Важен инфраструктурен проект, който предстои да стартира следващата седмица, е изграждането на разделителна канализация на улица „Глазне”. Тя ще се ремонтира заедно с улиците „Цар Симеон” и „България”. В град Добринище пък е завършена рехабилитацията на улица „Георги Темелков” и в момента се ремонтират улиците „Яне Сандански” и „Първи май”./кмета бг/

Добавени коментари

Аз съм бурята! публикува:
08 Септември 2020 | 21:30
Алоо, комунетата, ай са спрете бе! Това е за рубриката ми ШАСЕМРЕОТСМЕХ! Комунягата идва с 200 да краде стари проекти, ПАЙСА, че ше ни сгази ! Да ви имам и проектите, да ви имам и селяните! Айде бегом у лево, ч е ми писнА от вас, неуважаеми!

Добавете Вашия коментар

TOP