Стрелба и смразяващи заплахи срещу Меси в родния му град

03 Март 2023 | 06:37
0 коментара
Общество
Стрелба и смразяващи заплахи срещу Меси в родния му град

Неизвестни откриха стрелба по супермаркет в Росарио, родния град на звездата на световния футбол Лионел Меси. Местните медии съобщават, че магазинът е собственост на семейството на съпругата на Меси Антонела Рокуцо, а неин братовчед е управител на супермаркета.

Фасадата на магазина в Росарио

Криминалният инцидент е станал около 3 часа сутринта, когато двама души на мотор са спрели пред магазина и са изстреляли 14 патрона по неговата фасада. Извършителите са оставили и заплашителна бележка за Меси, написана на ръка. В нея пише: "Меси, чакаме те. Хавкин е наркопласьор, няма да те предпази". Според радио Кадена 3 става въпрос за Пабло Хавкин, настоящият кмет на Росарио. Месните власти разследват случая, като се твърди, че може би извършителите изнудват Меси за пари. Никой не е пострадал при стрелбата, като основните щети са по металната решетка на магазина.

"Това нападение е толкова зловещо, че подозирам всички версии, включително и че е извършено от престъпна групировка", коментира кметът Пабло Хавкин, който тази година ще се бори за преизбиране на поста. "Ясно е, че е много лесно да се нарани Росарио и не получаваме никаква конкретна помощ. Президентът е на половин час път оттук. Аз съм кмет на града, нямам власт над службите за сигурност. Когато поисках да ги ръководя, не ми позволиха", допълни той.

Кметът на Росарио Пабло Хавкин говори на мястото на инцидента

В Росарио има криза с престъпността от години заради сблъсъците между бандите за разпространение на наркотици, както и между футболни фенове. В последното десетилетие Росарио се превърна в основен център в Аржентина за наркотрафик, което води и до ръст на тежката престъпност. В града се извършват пет пъти повече убийства, отколкото в страната, като само от началото на година са извършени 50 убийства.

Меси притежава огромно имение в покрайнините на Росарио, но в момента живее в Париж. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP