СТРАСТИ В ПИРИНСКАТА БУНДЕСЛИГА! „Локомотив“ заседна на пети коловоз в Падеш, зелената инвазия в Копривлен не спря хаджидимовци

11 Ноември 2022 | 06:19
0 коментара
Спорт
СТРАСТИ В ПИРИНСКАТА БУНДЕСЛИГА!  Локомотив  заседна на пети коловоз в Падеш, зелената инвазия в Копривлен не спря хаджидимовци

Страстите в горното ниво на пиринската бундеслига са нажежени до червено, както показва класирането в двете зони на АОГ – Благоевград, където челниците вървят като скачени съдове. На върха властва паритет в точките между основните претенденти и само головата разлика определя кой да е на лидерската позиция.

Възелът остана здраво затегнат и в отминалия кръг. В поток „Струма“ водачът „Спортист“ нямаше проблеми на своя стадион в Падеш и отнесе с 5:2 „Локомотив“ /Дамяница/. Станислав Карадалиев и Денис Цолев дадоха ранен аванс за домакините, но преди почивката гостите успяха да върнат един гол и да оставят живи надеждите си за благоприятен изход. Набързо обаче бяха попарени след антракта с попаденията на Филип Пачавуров и на голмайсторите от първото полувреме.

Преследвачът „Спартак“ /Склаве/ също не сбърка вкъщи и се справи с 3:1 срещу „Малеш-Микрево“, но остава на второто място заради четирите гола по-малко в актива си. Мрежата на гостите поразиха обичайните заподозрени Васил Феридаров, който се разписа два пъти, и Илиян Сухарев. Спартаковци посветиха третата поредна победа на контузения си съотборник Илия Чакалов, който пострада тежко в мача от турнира за купата на АФЛ срещу „Левски“ от Крупник, където този уикенд гостуват съекипниците му. На микревци пък предстои сблъсък с другия отбор в селото.

Същият сценарий в челото се разиграва и в другата зона, в която само един гол дели фаворизирания тим на „Места“ /Хаджидимово/ и „Планинец“ /Годлево/, след като и двата състава спечелиха срещите си с еднакъв резултат 4:1. В лагера на съперника на хаджидимовци –  „Копривлен“, цареше небивал ентусиазъм преди двубоя. Местните  фенове от фракцията Ultras Green приканиха съселяните си да се включат в шествието от центъра до „Естадио де Коп“, както наричат стадиона си граничарите, обещаха и невиждано пиротехническо шоу, а всичко различно от 3 точки влизаше в графата „провал“. Гостите, които сефтосаха новата си премяна в нетипична разцветка, обаче минаха като тайфун през домакините и още през първата част приключиха с интригата след точните изстрели на Стефан Терзиев /10/, Ангел Кюмурджиев /35/ и Любомир Витанов /42/. Четвърт час преди края вкара и Ангел Полимеров, почетно за копривленци отбеляза неостаряващият Кирил Кръстев /79/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP