"Страшилището" на "Балканстрой" АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог

09 Юли 2015 | 21:45
25 коментара
Общество
Страшилището на Балканстрой АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог

Вербовчикът - агент на Държавна сигурност Альоша Капчин, известен още, като "страшилището" на "Балканстрой" АД деребейства в разложко, съобщава репортер на Pirinsko.com.

За Альоша Борисов Капчин се знае, че е роден на 05.11.1954 година в симитлийското село Брежани. Със заповед № 770/ 04.03.1986 г. е назначен за разузнавач в структурата на Държавна сигурност към ОУ на МВР-Благоевград-ДС; СОУ на МВР-ДС, където е работил, като щатен служител и заемал публична длъжност н-к на сектор от 06.06.1995 г. до 13.05.2003

С решение №316 от 22.02.2012 година комисията за разкриване на документи за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, извърши проверка на лица по чл. 26, ал. 1, т. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Комисията обяви публично, че Атанас Христов Угринов роден на 14.10.1960 г., в с.Цапарево, област Благоевград е станал агент на ДС с псевдоним "Емил", като е вербуван и ръководен от служител ст. лейт. Альоша Борисов Капчин на 17.10.1989 г., регистриран на 14.11.1989 г., като сътрудничеството е осъществено в ОУ на МВР-Благоевград-ДС-II-IV. Документи въз основа, на които е установена принадлежността към органите, като щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IА-3079 (Бл); рег. дневник; картони – о бр. 4 – 2бр.

Както има една поговорка "Вълкът козината си мени, но нрава - не", Капчин продължава да деребейства във фирмите "Балканстрой" АД и "Техногипс" ЕАД, където е управител. Под патент на ДС, той регистрира на фалшиви адреси фирмите задлъжнели към банки и ЧСИ, както на адрес в къщата на баба Каля Падарева на ул. Четиринадесета №3 в разложкото село Горно Драглище.

Припомняме, че през февруари месец тази година две от най-големите банки в страната – Обединена българска банка (ОББ) и Уникредит Булбанк се оплакаха от опит на компанията „Балканстрой“ АД, да избегне изплащане на кредит за над 60 милиона към тях чрез офшорна схема. Това се казва в съобщение на двете кредитни институции до медиите. ОББ и Уникредит съвместно са финансирали изграждането на завод за гипсокартон и гипсови изделия „Техногипс”, собственост на „Балканстрой” АД, чрез предоставен кредит, обезпечен със залог на цялото предприятие и отделните негови активи, на стойност 33 милиона евро. Предприятието, което се намира в община Раднево, произвежда гипс, който е остатъчен продукт от сероочистките на държавната „ТЕЦ Марица изток 2″, в които серните окиси се улавят във вар. Cлед като двете банки предприемат действия за принудително събиране на кредита, офшорна компания, регистрирана на остров Тортола с капитал от 100 долара – „Инвенто бизнес корп.”, предприема координирани с длъжника действия, които препятстват събирането на залога, заявиха от ОББ и Уникредит.

Две от най-големите банки в страната – Обединена българска банка (ОББ) и Уникредит Булбанк се оплакаха от опит на компанията „Балканстрой“, да избегне изплащане на кредит за над 60 милиона към тях чрез офшорна схема. Това се казва в съобщение на двете кредитни институции до медиите.

ОББ и Уникредит съвместно са финансирали изграждането на завод за гипсокартон и гипсови изделия „Техногипс”, собственост на „Балканстрой” АД, чрез предоставен кредит, обезпечен със залог на цялото предприятие и отделните негови активи, на стойност 33 милиона евро. Предприятието, което се намира в община Раднево, произвежда гипс, който е остатъчен продукт от сероочистките на държавната „ТЕЦ Марица изток 2″, в които серните окиси се улавят във вар.

Cлед като двете банки предприемат действия за принудително събиране на кредита, офшорна компания, регистрирана на остров Тортола с капитал от 100 долара – „Инвенто бизнес корп.”, предприема координирани с длъжника действия, които препятстват събирането на залога, заявиха от ОББ и Уникредит.

- See more at: http://pirinsko.com/balkanstroj-zavlicha-dve-banki-s-60-miliona-chrez-ofshorna-shema-8680.html#sthash.6yPWpU3j.dpuf

Вероятно това е причината Альоша Капчин да регистрира на фалшиви адреси фирмите длъжници, за да бламира институциите които имат претенции за имуществото им.

Банки, Частни съдебни изпълнители и лизингови компании се надпреварват, кой пръв да вземе имуществото на мощната "Балканстрой" АД.

Според източник на Pirinsko.com, Капчин се разпореждал на шофьорите във фирмата, да свалят джипиеси от автомобилите, за да бъдат скрити в личните си гаражи и в подземните паркинги на "Пирин Голф Клуб", както и в гората намираща се в местността "Бетоловото". Въпреки усилията на Капчин, 24 леки и лекотоварни автомобила бяха открити и иззети от ЧСИ. Под сурдинка се говори в Разложко, че застрахователна компания издирва още лека и тежкотоварна техника за млн. лева, за която може би агентът е наясно къде е.

В ролята на административен директор Альоша Капчин манипулирал служителите на фирмата, като не му липсвали и любовните афери, също така успявал да вербува всеки един от тях с цел доносник на колегата си.

Любопитното в случая е, че пред служителите на фирмата Капчин коментирал, че нямало пари за заплати, а в същото време по счетоводните сметки на "Балканстрой" АД се превеждали милиони лева към "овшорки" на Вирджинските острови.

Той е бил наясно и с ощетяване на работниците, с месечните възнаграждения, като се разпореждал умишлено по 5-6 месеца да не се дават заплати,  за да може при даване на аванс, например за сумата от 200 лв., е задължавал служителите да се подписват на фишовете на които сумата е по различна от тази, която се получава. И когато някой има претенция че не си е получил заплата и заведе дело за неполучени заплати, от фирмата представят подписания фиш и случая в съда приключва мигновен но, така мощната "Балканстрой" ощети и ограби няколко хиляди служители, работели да си осигурят хляба.

Освен злоупотребите със заплатите, Капчин се разпореждал, да се правят справки с невярно съдържание, които са изпращани в инспекцията по труда в Благоевград, където са постъпвали стотици жалби от потърпевшите служители.

Както в инспекцията по труда документи с невярно съдържание са подавани и в НАП и НОИ. Служителите на "Балканстрой" АД се водели на две ведомости, (реална и данъчна), осигурявани на една заплата, а водени на друга, където се прикривали много пари, които не се отразявали пред институциите.

Очаквайте подробности за офшорките на "Балканстрой" АД, Феодала Любен Татарски и далаверата "Пирин Голф" - Разлог.

Страшилището на Балканстрой АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог
Страшилището на Балканстрой АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог
Страшилището на Балканстрой АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог
Страшилището на Балканстрой АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог
Страшилището на Балканстрой АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог
Страшилището на Балканстрой АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог
Страшилището на Балканстрой АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог
Страшилището на Балканстрой АД, вербовчикът - агент на ДС, Альоша Капчин деребейства в Разлог

Добавени коментари

майстора публикува:
15 Август 2015 | 22:56
Хей Капчин боклук ще ти еба майката и можеш само да ми лапаш кура,цялата фирма от тебе плаче включително и моето семейство,майкати деба и педераса долен..........
ЦРУ Агент публикува:
25 Юли 2015 | 22:17
Атанас Христов Угринов Роден на 14.10.1960 г., с. Цапарево, обл. Благоевград ст. лейт. Альоша Борисов Капчин на 17.10.1989 г., регистриран на 14.11.1989 г. ст. лейт. Альоша Борисов Капчин ОУ на МВР-Благоевград-ДС-II-IV агент ЕМИЛ Документи от ръководил го щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IА-3079 (Бл); рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр. Всичко знаем : -)
Бащата на Капчин публикува:
11 Юли 2015 | 01:28
О неразумни юроде,защо мислите че зад тази империя стоят мишлета като Капчин,Каназирев и Калоянов?Нима забравихте изгрева на К&К и по чие време се разработи.Банките дали-банките взели.Че помаци и гяури са газолижци-кой да е виновен?Не е виновен който хапва баничката-виновен е който я дава.Държавни машини за препиране на пари като Балканстрой винаги е имало и ще има.Бог дал-Бог взел.Амин.
мерси публикува:
10 Юли 2015 | 18:56
само едно , колкото и да го раздухвате или каквото и да е господ гледа и наказва :)
радо публикува:
10 Юли 2015 | 14:55
Абе бабугери вие как си мислите ,че Капчин е толкова умен да ги върши тия неща с фирмите там за другите може да дебне,но за офшорките не ми се вярва Другото е че тая леля ви Галя в драглище е комшийка с чадъро и вие си правете изводите
Васко публикува:
10 Юли 2015 | 12:46
и на мене ми дължат сумати пари,този Капчин ме уволни със тези пари хубаво дане види.Този вербовчик вън от Разлог много хора съму набрали той затова несе показва на публични места защото знае хората колко са боледували от него
Георги публикува:
10 Юли 2015 | 10:49
Баба Каля се беше поболела жената като разбра че на нейният адрес има фирма регистрирана.Значи този г-н Капчин ррави такива далавери,как негое срам та баба Каля плачеше жената.ДС-вербовчика ако си направил така на моят адрес направо щете съдя но тази жена явно не смее дате съди....
razlogenin публикува:
10 Юли 2015 | 09:37
абре имаше прикрепен каа него еден топач и натегач от калоянове???васко-нач.охрана или нещо такова.що стана с тоа муфтаджиа и лапач.е от него що люде изгореа а не от капчин.от таквиа да се чуваме,бре.
razlogenin публикува:
10 Юли 2015 | 09:33
драги сеселяне.пострумецо капин е виновен до толкова до колко му е кажано или разрешено.той е там на ра-бо-та.бекапето не са прости.будала човек агент не се допуска.тестове изпити,проверки.кат си знаете стоката и похватите на двата тариката оти плюете човек назначен на работа,мили офци.ако се е е позабравил може но той не е решаваштиа фактор той е само машата а не ръката.
ловджия публикува:
10 Юли 2015 | 09:31
Все глобяваше, за 5 години през който съм работил в Балканстрой не съм взел цяла заплата, винаги имаше глоби, измисляха закъснения по 1-2 минути (50лв), по ранно излизане от работа, пак по 1,2 минути и пак по 50лв, липси на машина на някои от обектите режат по 100так от всеки работник, а тогава бяхме над 2000 работника. Глобяван съм до 360лв на месец.
Балканстрой публикува:
10 Юли 2015 | 09:10
Тихо роби!Вие всички сте наши роби и ние ви притежаваме. Ще работи за без пари, ще работите много, ще страдате и ще си мълчите. Роба няма право на възражение и възмущение!Съда и прокуратурата са наши. Ще разплачем всички ви и децата ви дори. И те ще страдат повече от вас жалки роби!
ДС публикува:
10 Юли 2015 | 09:07
Бая помия изливате срещу Капчин, но ше му лапате кура. Всеки знае, че Капчин е изключително честен човек и долната ви кампания и платените коментари са излишни.
Виктория публикува:
10 Юли 2015 | 09:02
До 1-2 години целия Голф комплекс ще бъде собственост на руския бизнесмен с еврейски произход - ИГОР РИМЕЕР. В период от 5 години същия изкупи множество обекти на Балканстрой . Въпрос на време е да сложи ръка върху целия Голф комплекс .
катя публикува:
10 Юли 2015 | 08:59
СЕГА ЩЕ МАХНАТ КАПЧИН И ФИРМАТА ЩЕ ЦЪФНЕ,ВСИЧКИ ПОМАЦИ ДА СИ ОПРАВАТ ДОКУМЕНТИТЕ И ДА ЗАПОВЯДАТ
фирмата публикува:
10 Юли 2015 | 08:07
Калоянов и Каназирев са виновниците, те се прикриват с този Капчин и всичко да е срещу него зада си са те чисти. Каназиревата и тя долно постъпва с работниците незнае на къде да хване,всички са долни нищо не излиза от тази фирма няма вече кой да им работи и да ги слуша.Оплели се за здраво с кредити ще им вземат и модерните коли и къщата, но лощото е че излъгаха хорицата със заплатите
разложенин публикува:
10 Юли 2015 | 07:22
С пари на" Балканстрой" най-изпечения крадец и престъпник Любен Татарски си купи депутатското място и се спаси от затвора преди няколко години.Дано този път не му се размине.Трябва да си плати за цялото зло, което е направил на хората от района.
zapoznat публикува:
10 Юли 2015 | 07:19
Zaebete toq bokluk vkaraite go zatwora I vs 4ee ok I onq bokluci koce I dane sa osnownite igra4i taka 4e pomisle te hora
работник публикува:
10 Юли 2015 | 03:55
Да това е верно че сане карали дасе разписваме на две ведомости,защото по този начин се крият пари от държавата.Капчин не заплашваше непрекъснато със уволнения.Вербовчика е най долният във фирмата
Надя публикува:
09 Юли 2015 | 23:32
Ведомостите са дадени от спасова тя сега е в Бургас
Наско публикува:
09 Юли 2015 | 22:57
Тази фирма фалира заради Капчин,онези двамата трябва даси отворат очите Дане и Коце защото вербовчика ги завлича към дъното със неговите лъжи и манипулации.Капчин ти много семейства разплака във Разлог.На колко хора им спря парите,заради теб напускат хората от фирмата.
кондев публикува:
09 Юли 2015 | 22:45
тоя идиот ми разказа играта с колко заплати ме завлече дано свещи си купи с тия пари
Асен публикува:
09 Юли 2015 | 22:40
СПАСОВА Е ДАЛА ИНФОРМАЦИЯ ЗАЕДНО С ДИЛОВА ТЕ СА ПУСНАЛИ СИГНАЛ ДО ОЛАФ ЗА НЕУРЕДИЦИТЕ НА БАЛКАНЦИТЕ
драглище публикува:
09 Юли 2015 | 22:39
Та това е къщата на баба Каля клисарката на Горно Драглище,тя найстина жената се беше притеснила когато разбра за фирма регистрирана на нейн адрес.Този вербовчика как не гое срам да регистрира фирми на такива стари хора.Такива като него трябва да понесат наказание.Прокуратурата трябва да се самосезира
Абсурдистан публикува:
09 Юли 2015 | 22:37
Утрепете го копелето мръсно
разложкият публикува:
09 Юли 2015 | 22:31
Същият агент на ДС-Капчин глобява служители и работници пример:когато си във болнични вербовчика изпраща свой подчинен дате провери дали си във къщи,ако нете намерат на адрес Альошката те глобява със една заплата и казва гробявам те защото като си във болнични трябва да сиси във къщи.Такива агенти са гнусни изроди.Но виделов ден за този агент идва.Альошка омитай се по бързо от Разрог много мръсотий си направил на хората във Балканстрой.Същият постоянно лъже и манипулира Каназирев и Калоянов

Добавете Вашия коментар

TOP