Страх от Ковид на вота в Благоевград, мерят температура и тестват

14 Март 2021 | 14:04
1 коментара
Общество

Масово напускат членове на Секционни избирателни комисии, назначени от РИК-Благоевград. 

Само за ден заявления са подали 40 души от изборните администрации в Благоевград и Якоруда.

Последните отказали се да участват в провеждане на вота на 4 април, са от ГЕРБ. Лидерът на партията в Якоруда Ваня Гатдерова е оттеглила членовете Татяна Калоянова и Здравко Бамбов. Те сами са заявили воля за освобождаването им. На тяхно място се търсят нови членове на СИК.

В РИК-Благоевград са постъпили 38 заявления за напускане на упълномощени вече членове на скеционни комисии. Те са представители на БСП, ВМРО и други партийни формации. С решуние на председателя Мартин Бусаров е приел писмени предложения за приемане на нови членове.

От РИК коментираха, че причината за отлива е страх от Ковид-19. За всички членове на комисии, които ще бъдат в непосредствен контакт с болни от коронавирус, до ден-два доставят 1500 защитни костюма, комплектувани със защитен шлем с хирургическа маска или защитна маска тип FFP2/FFP3.

От здравното министерство са обещали 18 палети с маски от среден клас на защита, ръкавици и дезинфектанти за секционните комисии. Ще има и такива за гласуващите, които са пропуснали да поставят предпазни средства.

От РЗИ-Благоевград са предписани драконовски мерки за безопасност. / е новина/

Добавени коментари

Питане публикува:
14 Март 2021 | 15:40
Имунизирани ли са, хитреци.Като се знаем какви андешковци сме защо ЦИК не изработи по рано правила ,защото съм сигурна че 99% да се имунизирали с предимство а родителите ни ще се редят на опашка и не може да избират ваксина.Срамота,това се очакваше.

Добавете Вашия коментар

TOP