Страх лозе пази! Борисов ще се срещне с феновете на "Левски"

23 Януари 2020 | 08:47
0 коментара
Спорт

Премиерът Бойко Борисов е приел поканата на феновете на футболния "Левски" за среща, научи Епицентър.БГ от източник, близък до клуба.

В понеделник от Националния клуб на привържениците (НКП) обявиха, че изпращат писмо до министър-председателя с искане за среща.

От НКП подчертаха, че не проявяват загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаят любовта ни към "Левски" да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния.

Очаква се срещата да се състои в петък, когато премиерът ще се е завърнал от Давос, където участва в Годишната среща на Световния икономически форум.

 

В края на миналата седмица депутатът от НФСБ Валери Симеонов внесе текстове, според които единствено държавата може да организира лотарийни игри. По този начин ще бъде ударен бизнесът на „Националната лотария“, чийто мажоритарен акционер е именно Божков. Чрез нея той финансира и дейността на футболния клуб

 

Целта на срещата е премиерът „да даде информация пред левскарската общност, ако това нещо се случи, какви са плановете на държавата относно футболен клуб Левски. Защото в последните години акциите на Левски се прехвърлят от собственик на собственик. Собствениците се назначават. Те изглеждат спуснати отгоре. Левски е вкаран в икономически и политически интереси. И това си личи и в момента“, каза председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян.

В понеделник феновете на "сините" се срещнаха със собственика на клуба Васил Божков, а вчера той излезе с официална позиция, че при евентуалното приемане на законопроекта "поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними".

 

"След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД, „Националният клуб на привържениците на Левски“ взе решение да изпрати писмо, с искане за среща с министър-председателя на Република България. В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че Левски е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит вследствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чийто предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД и на привържениците", се казва в официалната позиция на НКП.

Добавете Вашия коментар

TOP