Стотици симитличани занесоха от Благодатния огън в домовете си

16 Април 2023 | 15:33
0 коментара
Култура
Благоевград
Стотици симитличани занесоха от Благодатния огън в домовете си

Десетки жители на Симитли, заедно със своите семейства и приятели от близко и далеч, се събраха в нощта на Христовото Възкресение в храм „Рождество Богородично“, където чакаха на дължи опашки за да си вземат от Благодатния огън за да го занесат в своите домове.

Вярата е силна и затова за поредна година, двора на църквата бе препълнен от вярващи. Малко преди да удари камбаната и да възвести, че Исус е възкръснал, всички хора, начело с отец Спас Веселински, тръгнаха да обиколят централните улици на Симитли с надеждата и вярата във Възкресението.  

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, заедно с неговото семейство, винаги се включва в традиционното шествие и вземат от Благодатния огън за здраве и благоденствие.

Улиците се превърнаха в море от светлини. Целият град бе осветен от светлината на вярата и разказа за Възкресението на Иисус. Православният свят празнува Възкресението Христово – денят, в който Божият син Иисус Христос възкръсва, след като е разпнат на кръст и погребан. Точно в полунощ, стотици вярващи си размениха думите: „Христос Воскресе! – „Воистина Воскресе!“

Най-голямото чудо в историята на човечеството ни е Възкресението Христово. Нека следваме заветите на Исус, нека бъдем добри в мислите и делата си.

Добавете Вашия коментар

TOP